03 / 05 / 2024

307 noktadan teslim alınan 2 bin 253 hurda araç ekonomiye kazandırıldı!

307 noktadan teslim alınan 2 bin 253 hurda araç ekonomiye kazandırıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı  tarafından 2023'ün ilk yarısında Ömrünü Tamamlamış Araç Bertaraf Takip Sistemi (ÖTA) üzerinden hurdaya ayrılan 2 bin 253 araç, lisanslı tesislerde ekonomiye kazandırıldığı bildirildi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan aktarılan bilgiye göre, Çevre ve insan sağlığının korunması için araçlardan kaynaklanan atıkların oluşumunu engellemeye, ömrünü tamamlamış araçlar ile bunlara ait parçaların geri dönüşümünü sağlamaya ilişkin çalışmalar devam ediyor.

307 noktadan teslim alınan 2 bin 253 hurda araç ekonomiye kazandırıldı!

Ömrünü tamamlamış araçlar, otomotiv sektörünün diğer çevresel etkilerinden farklı olarak sadece çevresel kirleticiler değil, öte yandan içerdikleri geri dönüştürülebilir, yeniden kullanılabilir ve geri kazanılabilir malzemeler sebebiyle ekonomik birer değer olma özelliği taşıyor.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön