30 / 04 / 2024

3+1 evin ikinci elden döşenmesinin maliyeti kaç para?

3+1 evin ikinci elden döşenmesinin maliyeti kaç para?

İkinci eşya satan spotçularda üniversite öğrencileri ve tayini çıkan memurlar nedeniyle yoğunluk yaşanıyor. Peki ikinci elden ev döşemenin maliyeti kaç para? Hangi eşya ikinci elde ne kadar?



İkinci el mobilyaya ilginin artması bu tür ürünlerin de zamlanmasına neden oldu. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre İkinci elden bir öğrenci evi kurmanın maliyeti 20 bin lira. Haberde görüşlerine yer verilen spotçu Selami Al, sıfır mobilyaya ulaşamayan öğrencilerin kendilerini tercih ettiklerini ancak ikinci elde de fiyatların iki kat artmış olduğunu söyledi. Üsküdar7Da spotçuluk yapan Selami Al, geçen yıl öğrenci evlerinin eksiklerinin  8 - 10 bin liraya giderilirken bu sene bir öğrenci evinin 18 - 20 bin liraya kurulduğunu söyledi.

Yenibosna’da spotçuluk yapan Ozan Dal ise  “Bir öğrencinin evinde olması gereken 8-9 ürünün toplam maliyeti alacağı ürüne göre değişir ama 15 bin altından çıkması bizim bu çarşıda imkânsız" diye konuştu. Yenibosna spotçular çarşısında en kötü buzdolabının 3 bin lira olduğunu belirten  "Fiyatlar geçen seneye göre yüksek tabi. Artık eskisi gibi ikinci el eşya da gelmiyor. Artan maliyetlerden dolayı herkes eldekine sımsıkı sarılmış durumda. İnternet üzerinden de uygulamalar aracılığıyla sattıkları için eldeki ürünler değere binmiş durumda. Ama işlerimiz şükür iyi. Sadece öğrenciler değil yeni atanan öğretmenler de buraya akın ediyor” diye konuştu.

 

Sıfır beyaz eşya almak temmuz ayında yalan oldu!

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön