29 / 04 / 2024

Sıfır beyaz eşya almak temmuz ayında yalan oldu!

Sıfır beyaz eşya almak temmuz ayında yalan oldu!

Beyaz eşyada artan fiyatlar, ikinci ele olan talebi arttırdı. Satışın olmamasından şikayetçi olan beyaz eşya satıcıları “Evlenecek çiftler geliyor ama genelde bir şey almadan geri dönüyorlar” diyerek dertleniyor.Vatandaş ise, çözümü temiz ikinci el ürün almakta buldu. İşte haberin devamı...



Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) Mayıs ayı verilerini açıkladı. Verilerine göre, Mayıs ayında beyaz eşyada iç satışlar yüzde 6 artışla 706 bin 928’a ulaşırken, üretimi yıllık yüzde 9 düşerek 2,31 milyon adede geriledi.

TÜRKBESD Yönetim Kurulu Başkanı Can Dinçer, "İç satışlardaki düşüşün üretimi etkileyebileceği düşünüldüğünde, kredi kartı taksit sayısının artırılması ve ÖTV'nin kaldırılması yararlı olacaktır" değerlendirmesinde bulundu. Sözlerine, lokomotif konumdaki sektör için maliyet yükü oluşturan korumacı önlemlerin de tekrar değerlendirilmesi gerekir, diyerek devam etti.

Sıfır beyaz eşya almak temmuz ayında yalan oldu!

Bu rakamlara göre, 6 ana üründe Mayıs'ta beyaz eşya üretiminin yıllık yüzde 9 düşerek 2,31 milyon adede gerilediğini görüyoruz. Mayıs ayında iç satışlar yüzde 6 artışla 706 bin 928’e ulaşırken, ihracat yüzde 6 düşüşle 1 milyon 920 bin adet olarak gerçekleşti. Ocak-Mayıs döneminde beyaz eşya üretimi yıllık yüzde 5, iç satış yüzde 9 oranında düşerken ihracat yüzde 2 arttı.

2022 yılı sonlarında üretimde daralma bekleniyor

TÜRKBESD yetkililerinin açıklamalarına göre, beyaz eşyada yılsonunda iç pazarda 2021’e kıyasla daralmış bir pazar gözlemlenebilir, ihracat ise geçen yıla paralel veya geçen yılın biraz üzerinde olacak.

Peki, piyasadaki beyaz eşya 26 Ağustos 2022 fiyatları nedir? Emlakkulisi.com editörleri sizin için kampanyalı beyaz eşyaları listeledi. İşte o liste ….


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön