02 / 05 / 2024

3600 günle kısmi emekliliğin önü açıldı! Detaylar belli oldu!

3600 günle kısmi emekliliğin önü açıldı! Detaylar belli oldu!

EYT düzenlemesiyle birlikte milyonlarca yurttaş emeklilik hakkı elde etti. Prim gün kriterinde yeterli sayıya ulaşamayan yurttaşlar da yeni emeklilik sistemi kapsamında gelecek açıklamaları yakından izlerken 3600 günle emekli olmanın önü açıldı.



Yapılması beklenen prim düzenlemesiyle beraber erken emeklilik için şans artarken, emekli aylıkların da artış sağlanmış olacak. Erken emekli olmak isteyen vatandaşların beklediği Bağ-Kur prim eşitlemesi ve kadınlara prim desteği gibi konuların da masaya gelmesi bekleniyor. Emeklilik yaşının düşmesi ve prim kolaylığının da hangi koşulların aranacağı da emekli olmak isteyen vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte, erken emeklilik için aranan koşullar...

3600 günle kısmi emekliliğin önü açıldı! Detaylar belli oldu!

EYT yasası kapsamında gelen son dakika yeni açıklamalar yakından takip ediliyor. Yeni emeklilik sistemi için yapılan açıklamalar sonrasında sistem dışında kalan yurttaşlar ayrıntıları merak ediyor. Bağ-Kur'lu yurttaşların prim şartlarının eşitlenmesi gündeme gelirken, emeklilik yaşlarının düşmesi talep ediliyor. Emeklilik yaşının annelerde çocuk sayısına göre esnetilmesi, esnafın emekliliği konusunda gerekli prim gün sayısının eşitlenmesi gibi adımların atılmasıyla beraber kısmi emeklilik düzenlemesinin uygulamaya konması gündeme geldi.

İşte, kısmi emeklilik konusunda merak edilen detaylar...


Geri Dön