25 / 05 / 2024

38 milyon vatandaş bireysel kredi kullandı! Nakdi kredilerin miktarı 8.4 trilyon lirayı geçti!

38 milyon vatandaş bireysel kredi kullandı! Nakdi kredilerin miktarı 8.4 trilyon lirayı geçti!

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi üyesi kuruluşlar tarafından kullandırılan nakdi kredilerin 1 Şubat 2023 itibarıyla, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 55 artarak 8.4 trilyon TL’yi ulaştığı açıklandı. Vatandaş ise tüketici kredileri ile hayatta kalmaya çalışıyor.



BİREYSEL KREDİLER YÜZDE 69 ARTTI

En büyük artış ise bireysel kredilerde yaşandı. Yüksek enflasyon altında ezilen kesim çareyi bireysel kredi çekmekte buldu. Yoğun ilgi nedeniyle de krediler yüzde 69 artarak 1 trilyon 727 milyar liraya ulaştı. Kredileri yüzde 99’u bankalar tarafından kullandırılırken, finansman ve finansal kiralama şirketleri tarafından kullandırılan 14.7 milyar liralık kredinin 10.4 milyar lirasını taşıt kredileri oluşturdu.

Bankalardan alınan kredilerin yüzde 39’unun ihtiyaç kredileri oluşturdu. Konut kredileri de öneli bir yer tutarken rakam yüzde 21 olarak gerçekleşti. Kredi kartları yüzde 30, taşıt kredisi yüzde 3 olarak gerçekleşti.

38 MİLYON KİŞİ KREDİ KULLANDI

Son bir yıl içerisinde bireysel kredi kullanan kişi sayısı 2,2 milyon kişi birden artarak 38,4 milyon kişiye ulaştı. Ortalama kredi bakiyesi ise 45 bin TL düzeyinde gerçekleşti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön