29 / 04 / 2024

4 trilyon dolarlık kayıp korkusu

4 trilyon dolarlık kayıp korkusu

IMF küresel ekonomide 2026 yılına kadar 4 trilyon dolarlık bir kayıp yaşanabileceğini açıkladı. IMF ile Dünya Bankası'nın yıllık toplantısı önümüzdeki hafta içinde gerçekleşecek.



Washington’da önümüzdeki günlerde toplanacak olan küresel finans liderleri dünyadaki ekonomik üretimde ortaya çıkması öngörülen 4 trilyon dolarlık bir kayıp ve olası resesyon ihtimallerini ve küresel ekonomideki sorunları değerlendirecek.

Uluslararası Para Fonu Başkanı Georgieva geçtiğimiz hafta yaklaşmakta olan risklere ilişkin yaptığı değerlendirmede 2023 yılında küresel ekonomik büyüme öngörülerinin bir kez daha düşürerek, dünya ekonomik büyümesinin 2026 yılına kadar 4 trilyon dolar daha düşük olabileceğini söyledi.

IMF ve Dünya Bankası’nın 2022 yılı olağan toplantısı korona virüs salgınının başlangıcından bu yana ilk kez tamamen yüz yüze yapılacak. Ancak ekonomi, iklim ve güvenlik sorunlarının birleşimi, küresel politika yapıcıların önündeki sürecin zorluğunu da ortaya koyuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön