28 / 04 / 2024

Moody's’ten 1,4 trilyon dolarlık özel kredi piyasası için ‘ciddi zorluk’ uyarısı!

Moody's’ten 1,4 trilyon dolarlık özel kredi piyasası için ‘ciddi zorluk’ uyarısı!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's dünya çapında toplamda 1,4 trilyon dolarlık özel kredi piyasası için ciddi zorluk uyarısı yaptı.



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's analistleri yaptıkları son dakika açıklamasında, 2021'de onaylanmış olan on milyarlarca dolarlık kredinin keskin bir biçimde artan faiz maliyetleri ve yavaşlayan ekonomi sebebiyle 1,4 milyon dolarlık özel kredi sektörünün "ilk ciddi zorluğuyla" karşı karşıya olduğu uyarısını yaptı.

Moody s’ten 1,4 trilyon dolarlık özel kredi piyasası için ‘ciddi zorluk’ uyarısı!

Moody's'in sektörün en büyük oyuncuları arasında yer alan Ares ve Owl Rock tarafından yönetilen fonları öne çıkaran uyarısı, 2022 yılında finansal piyasalar sıkılaşmadan önce yeni müşteri kazanmak için yarışan kredi verenlerin karşılaştığı zorluklara da değindi.

Verilen detaylara göre, bu krediler büyük ölçüde faiz oranlarının sıfıra yakın olduğu ve ABD'de ekonomik büyümenin hala hızla devam ettiği bir dönemde onaylandı. O ortam ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ABD enflasyonunu düşürmek için faiz oranlarını agresif bir biçimde yükseltmeye başlamasıyla beraber ortadan kayboldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön