27 / 04 / 2024

Elektrikli otomobillere 1.2 trilyon dolarlık dev yatırım geliyor!

Elektrikli otomobillere 1.2 trilyon dolarlık dev yatırım geliyor!

Elektrikli otomobillere yapılacak yatırım iki katına çıkacak, yaklaşık 1.2 trilyon dolarlık yatırım yapılması öngörülüyor.



Reuters’ın yayınladığı rapora göre elektrikli otomobillere yapılan yatırım 2 katına çıkıyor. Dünyanın en ünlü otomobil üreticileri, Reuters tarafından yapılmış analize göre 2030 yılına kadar yaklaşık olarak 1.2 trilyon dolarlık harcama yapacağı öngörülüyor. Belirtilen rakam harcamanın tümü elektrikli araç ve pil teknolojisini geliştirmek adına kullanılacak.

Daha önceden yayınlanmamış EV yatırım rakamı, Reuters’ın önceki yatırım tahminlerini nerdeyse devede kulak seviyesinde bıraktı. Tüm otomobil endüstrisinin 2030 tarihine kadar yapacak olacağı harcamaları daha doğru anlamak için Google’un ana şirketi Alphabet’in 1.3 trilyon dolarlık piyasa değerine sahip.

Hazırlanan rapora göre, otomobil üreticileri, 2030 yılında toplam olarak araç üretiminin yüzde 50’sinden fazlasını temsil eden 54 milyon elektrikli otomobil üretme niyetindeler.

Benchmark Mineral Intelligence ve belirli otomobil üreticilerinden alınan verilere göre benzeri görülmemiş adette üretilecek bu EV’leri geliştirebilmek için otomobil üreticileri birbirlerinin teknolojilerinden yararlanmayı düşünüyor. Tüm bu otomobil üreticileri 2030 tarihine kadar 5.7 terawatt-saat’lik pil üretim kapasitesini hedeflemekteler.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön