09 / 05 / 2024

Elektrikli otomobillere 1.2 trilyon dolarlık dev yatırım geliyor!

Elektrikli otomobillere 1.2 trilyon dolarlık dev yatırım geliyor!

Elektrikli otomobillere yapılacak yatırım iki katına çıkacak, yaklaşık 1.2 trilyon dolarlık yatırım yapılması öngörülüyor.



Bunun yanı sıra VW ve Tesla şirketleri arasında yer alan rekabette Alman üretici Tesla’nın gerisinde kalmış oldu. Şirketin buradaki amacı önümüzdeki 10 sene içinde iddialı bir elektrikli otomobil gamına sahip olabilmek ve aynı zamanda Avrupa ve Amerika’da “giga fabrikalar kumuş olmak.”

Japon otomobil üreticisi devi Toyota, araçlarını elektriklendirebilmek ve daha çok batarya üretmek için 70 milyar dolarlık yatırım yapacak ve 2030 tarihine kadar 3.5 milyon elektrikli otomobil üretmeyi hedefliyor.

Bunların yanı sıra güncel piyasa durumuna bakıldığında elektrikli otomobil üretmenin maliyeti artmaya devam ediyor ve elektrifikasyon devam etmekte.

ÇİN, AB’DE PAZAR PAYINI ELEKTRİKLİ ARAÇTA YÜZDE 5’E ÇIKARDI

BYD, SAIC'in MG'si, Great Wall ve Polestar gibi Çinli markalar, Çin'de üretilen elektrikli araçlarıyla Avrupa'da önemli bir yer edindi.

Brüksel merkezli olan Transport & Environment'in geçtiğimiz günlerde yayınladığı raporunda; güncel olarak piyasa değerlendirmesinde Çinli markalar Avrupa'nın elektrikli araç pazarının yüzde 5'ini oluşturmaktadır.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön