10 / 05 / 2024

4 yıllık çalışan istifa ederse tazminat alır mı?

4 yıllık çalışan istifa ederse tazminat alır mı?

Tazminat, çalışan kişilerin, çalıştıkları yerden aldıkları ödemeye denir. Peki 4 yıllık çalışan istifa ederse tazminat alır mı? İşte detaylar!



4 YILLIK ÇALIŞAN İSTİFA EDERSE TAZMİBAT ALIR MI?

 İş sözleşmesini İş Kanunu'na uygun bir biçimde süreli fesih yoluyla yani fesheden işçinin kıdem tazminatına hak kazanabilmesi pek mümkün değildir. Başka bir deyişle hiçbir gerekçe belirtmeden istifa eden işçi kıdem tazminatı hakkına sahip değildir.

4500 PRİM GÜNÜ DOLDURAN TAZMİNAT ALABİLİR Mİ?

Tazminat almaya dair sorulan sorulardan biri de prim günüdür. Bir başka ifade ile, 08.09.1999 tarihinde ya da bu tarihten sonra ilk defa sigortalı olan bir kişinin kıdem tazminatı alabilmesinin ön şartı artık, bu işçinin 25 yıl sigortalı olması ve bunun yanında en az 4500 gün prim gününü doldurmasına bağlıdır.

KYK BURSU KREDİYE DÖNER Mİ?

Not ortalaması eğer 4'lük sistem üzerinden 2 ve üzeri, 100’lük sistem üzerinden 53,33 ve üzeri olan öğrenciler ile hazırlık sınıfını geçerek bir üst sınıfa başlayan öğrenciler başarılı kabul edilir ve bu öğrenciler burs almayı sürdürürler.

Not ortalaması bu belirlenen puanların altına düşerse ya da hazırlık sınıfını geçemeyen öğrencilerin bursu, ekim ayından itibaren öğrenim kredisine dönüşür. Öğrencilere, Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerinde belirtilene göre, normal öğrenim süresinden kalan süre kadar öğrenim kredisi ödenir.

KYK BURS MU KREDİ Mİ OLDUĞUNU NASIL ANLARIZ?

Arama motoruna giriş yapıldıktan sonra “Öğrenim/Katkı Kredisi ve Burs Sorgu Belgesi” diye yazıp arama işlemi gerçekleştirilebilir. Önüne çıkan sayfada öğrenim bursu, kredi ya da katkı kredisi alıp alınmadığı ve öğrenim türünü ekran üzerinde görebilirsiniz.

KYK BURS VE KREDİ AYNI ANDA ALINABİLİR Mİ?

Bu soru KYK sistemi üzerinden sıkça sorulan sorular arasında yer almaktadır. KYK sayfası üzerinden verdiği yanıta göre Burs/Kredi Yönetmeliği'ne göre burs alan öğrenciye kredi; kredi alan öğrenciye ise burs ödenmez. Dolayısıyla burs alan öğrenci kredi alamaz, kredi alan kişide burs alamaz.

SGK rapor parası günlük ne kadar 2022? Rapor parası ne zaman yatar?

10 yıllık pasaport kaç günde çıkar? Hangi renk pasaport almalıyım?

Unutulan rapor parası nasıl alınır?


Geri Dön