02 / 05 / 2024

41 Burda AVM'ye renkli tören!

41 Burda AVM'ye renkli tören!

2013 yılında temelleri atılan 41 Burda AVM hizmet girdi. Açılışa çok sayıda davetli katılırken, 114 Milyon Dolarlık yatırım 2500 kişiye iş imkânı sağlıyor.



2013 yılında temelleri atılan 41 Burda AVM hizmet girdi. Açılışa çok sayıda davetli katılırken, 114 Milyon Dolarlık yatırım 2500 kişiye iş imkânı sağlıyor. Kocaeli yeni bir alışveriş merkezine daha kavuştu. Esas Holding tarafından kente kazandırılan 41 burda AVM, düzenlenen renkli törenle hizmete girdi. 144 milyon dolar bütçe ile yapılan merkezde, 2 bin 500 kişinin istihdam edileceği bildirildi. Yaklaşık 2 yıl önce temeli atılan 41 burda AVM’nin açılışı düzenlenen coşkulu bir törenle yapıldı. İstanbul sanayici ve iş adamlarının da yoğun olarak katıldığı açılışa, protokol de ilgi gösterdi.


GENİŞ KATILIM VARDI

Törene; Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, eski milletvekili Şevki Yılmaz, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, ESAS Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kamışlı ve Ali Sabancı, Esas Gayrimenkul Yönetici Ortağı Kazım Köseoğlu, STFA Onursal Başkanı Tomris Taşkent, Bülent Karagöz, Erdal Yüce, Can Köseoğlu, Sabancı ailesinden Emine Sabancı Kamışlı, Hayırlı Sabancı, Derya Karagülle, Irmak Köseoğlu, il protokolü, sanayiciler, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.


2.500 KİŞİYE İŞ İMKANI

STFA Holding ve Esas Holding’in mülk sahibi olduğu ve toplam olarak 144 milyon dolara mal olan 41 burda AVM, 61 dönüm arazi üzerine kuruldu. Mimarisi ve büyüklüğüyle dikkat çeken 41 burda AVM’de 200 mağaza hizmet verecek. Şu ana kadar 166 mağazanın açıldığı merkezde 2 bin 500 kişi istihdam edilecek.


FARKLI MİMARİSİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Öte yandan açılışı yapılan alışveriş merkezinin en önemli özelliği ise farklı mimarisi. 120 bin metrekare inşaat alanı, 61 bin metrekare planlanabilir alanda yeme içme, eğlence alanları, 35 adet kafe, restoran, 10 sinema salonu, bin 500 metrekare alanda spor salonu ve 2 bin 500 metrekare alanda da çocuk oyun alanı, bin 600 araç kapasiteli kapalı ve açık otopark bulunuyor.


Kocaeli Gazetesi 



Haber Manşet Kocaeli'de şöyle yer aldı;

Yapımı uzun bir süredir devam eden Kocaeli’nin en büyük alana yapılmış alışveriş merkezi olma özelliğini taşıyan 41 Burda AVM kapılarını ziyaretçilerine açtı. Outlet Center’ın karşısına inşa edilen 41 Burda AVM, üst katta düzenlenen kokteylle ziyaretçilerini ağırladı. Kokteyle gitarlarıyla eşlik eden amatör grubun performansları beğeni topladı. Açılışa Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, İşadamı Ali Sabancı ve Hayırlı Sabancı ile çok sayıda davetli katıldı.

 

ÇOK SAYIDA MARKAYA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Bir seneyi geçen bir süredir yapımı süren AVM, yarı açık çatı düzenlemesiyle insanları AVM’lerin kapalı ve boğucu ortamından biraz olsun uzaklaştırıyor. Sokak havasında düzenlenen 41 Burda 200’e yakın markayı bünyesinde barındırıyor.

 

Manşet Kocaeli 


Haber Milliyet gazetesinde şöyle yer aldı;



150 milyon $’a ‘41 Burda’ dedi


Esas Holding bünyesinde ağırlıklı olarak ticari gayrimenkul alanında faaliyet gösteren Esas Gayrimenkul, yatırımlarına devam ediyor.


Yurtdışında satın alma ve birleşme, Türkiye’de ise sıfırdan yatırım stratejisi ile ilerleyen Esas Gayrimenkul son olarak Türk inşaat sektörünün temellerini atan STFA iş ortaklığında Kocaeli’de yaklaşık 150 milyon dolarlık bir yatırımla ‘41 Burda AVM’ projesini hayata geçirdi.


200 adet mağaza


41 Burda, 120 bin metrekare inşaat alanı, 61 bin metrekare kiralanabilir alanı ile toplamda 200 adet mağazadan oluşuyor. Kocaeli’nin en büyük alışveriş ve yaşam merkezi olma özelliğine sahip 41 Burda ile Kocaeli’yi dünya standartlarında, beklediği markalarla tanıştırmaya, alıveriş alışkanlıklarını değiştirmeye ve yeni deneyimlere davet ettiklerini belirten Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, “Kocaeli ilimiz, katma değer yaratacak, sürdürülebilir kalkınma sunacak yatırımlarla geleceğe büyüyerek ilerleyecek.


Kocaeli’deki 41 Burda projemiz bizim için çok anlamlı bir yatırım. Kocaeli’nde yaklaşık 2.500 kişilik ciddi bir istihdam yaratmak, bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlamak, Kocaeli ve çevre halkımıza yaraşır hizmetler sunmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.


Restoran, sinema ve eğlence alanı

 

Bir üniversite kenti olarak da öne çıkan Kocaeli, Esas Gayrimenkul’un 41 Burda projesi ile sosyal yanı da çok güçlü yatırıma ev sahipliği yapıyor. 41 Burda, alışveriş keyfi sağlayacak olan konsept mağazalarının yanı sıra şehirde ilk kez yer alacak yeme-içme alanları, eğlence alanları, sinema salonları ve düzenli aktiviteleri ile de eğlencenin kalbi olmaya hazırlanıyor. Projede 35 adet kafe, restoran, 3.100 m2’lik alanda 1.100 koltuk kapasiteli 10 sinema salonu, 1.500 m2’lik spor alanı, 2.400 metrekarelik çocuk eğlence alanı var.


Milliyet




Geri Dön