02 / 05 / 2024

Kocaeli 41 Burda AVM açıldı!

Kocaeli 41 Burda AVM açıldı!

Kocaeli'nin en büyük AVM'si 41 Burda kapılarını açtı. STFA Holding ve Esas Holding’in mülk sahibi olduğu Haldız İnşaat'ın müteahhitliğini üstlendiği 41 Burda AVM, 61 dönüm arsa üzerinde yükseliyor.




Yaklaşık 2 yıl önce temeli atılan 41 Burda AVM kapılarını açtı. STFA Holding ve Esas Holding’in mülk sahibi olduğu Haldız İnşaat'ın müteahhitliğini üstlendiği 41 Burda AVM, 61 dönüm arsa üzerinde yükseliyor.


144 milyon dolara mal olan ve Kocaeli'nin en büyük AVM'si ünvanını taşıyacak olan 41 Burda Alışveriş Merkezi'nde 61 metrekare planlanabilir alanda yeme içme, eğlence alanları, 35 adet kafe, restoran, 3 bin 100 110 koltuk kapa 10 sinema salonu, bin 500 metrekare alanda spor salonu, 2 bin 500 metrekare alanda çocuk oyun alanı, bin 600 araç kapasiteli kapalı ve açık otopark bulunuyor.



Kocaeli 41 Burda AVM mağazaları:


ADL-Love My Body, İpekyol, Marjin, Koton, GHİSA, FLO, Colin’s, Mavi, Ayakkabı Dünyası, Migros, LC Waikiki, Gönül Kahvesi, Pia Mia, LTB, Deichmann, Hatemoğlu, H&M, Journey, Derimod, Roman,  Simit Sarayı, Mado, Aker, Lufion, Defacto, BHU, Opmar Optik, Avva, Centone, Watsons, Kipling, NG Style, Faik Sönmez, Saat&Saat, Glocal Jeanslab,  Flormar, Kemal Tanca, Perfume Point, Calzedonia, Spazio, KİP, Ramsey, İnci, US Polo, Karaca, Elle, Markpark, Boyner, Batik, Twits, Bambi, Ekol, Midpoint, Gloria J. Coffees, İlhan Kuyumculuk, Kent Optik, Koçak, Sportsoul, Emo Optik, Yves Rocher, Fabrika Network, Penti, Kiğılı, D’S Damat, Altınyıldız Classic, Pierre Cardin, Matmazel Çanta, Süvari, Desa, Tween, La Luce, Euro Moda, Kupon, G-Lingerie, Gratis, Atasun, Gülaçtı, Ylss, Happy Moons, Özsar Steakhouse, Tobacco Shop, Starbucks.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com



Haber Taraf Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


ESAS Gayrimenkul'un İzmit'teki yeni alışveriş merkezi 41 Burda AVM törenle kapılarını açtı. 150 milyon dolara mal olan 41 Burda AVM Kocaeli'nin en büyük AVM'si oldu. Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sabancı açılışta Mustafa Koç'un ölümünün üzüntüsünü yaşarken, "Mustafa ağabeyimizi yitirdik. Allah rahmet eylesin. Bütün laflar boş" dedi.  Açılışa Kocaeli Valisi H.B.Güzeloğlu, Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Ali Sabancı ve Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı ile çok sayıda davetli katıldı.


Taraf



Haber Kocaeli Bizim Yaka Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Esas Holding'in İzmit Ömer Türkçakal Bulvarı Outlet Center karşısında gerçekleştirdiği,Haldız İnşaat tarafından 150 milyon dolar maliyetle inşa edilen dev yatırım 41 Burda AVM dün düzenlenen törenle kapılarını resmen açtı. Outlet Center'ın karşısına inşa edilen 41 Burda AVM, üst katta düzenlenen kokteylle ziyaretçilerini ağırladı. Kokteyle gitarlarıyla eşlik eden amatör grubun performansları beğeni topladı. Yer yer tamamlanmayan mağaza ve yerler bulunsa da alışveriş tutkunlarının uğrak yeri olacak gibi görünüyor. 


Açılışa Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, İşadamı Ali Sabancı ve Hayırlı Sabancı ile çok sayıda davetli katıldı. 


ÇOK SAYIDA MARKAYA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR 

Bir seneyi geçen bir süredir yapımı süren AVM, yarı açık çatı düzenlemesiyle insanları AVM'lerin kapalı ve boğucu ortamından biraz olsun uzaklaştırıyor. Sokak havasında düzenlenen 41 Burda 200'e yakın markayı bünyesinde barındırıyor. 


BAKAN IŞIK TELGRAFLA KUTLADI 

Törene fiili olarak katılamayan Teknoloji ve Sanayii Bakanı Fikri Işık gönderdiği telgrafta; "Kocaeli için çok hayırlı olacağını düşündüğüm 41 Burda AVM açılışına katılamadım. Orada bulunan herkese selam gönderiyorum. İlimize büyük katkılar sağlayacak yaşam merkezimizin açılış törenini en içten duygularımla kutluyorum" diyerek görüşlerini iletti. 


KAMIŞ: HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ 

Sözlerini yaşamını yitiren Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Koç'a rahmet dileyerek başlayan Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kamış: " Esas gayrimenkul olarak inşa ettiğimiz 41 Burda' nın açılışına hoş geldiniz. Yaptığımız araştırmalara göre büyük kentler yeterli büyüklükte AVM'lere sahip değil. Biz kurum olarak buna önem veriyoruz. Anadolu da bu çalışmalar adına hizmet sunmaya devam edeceğiz. Bu noktada titizlikle çalışarak yatırımımızı Türkiye'nin en büyük illerinden olan Kocaeli'de 150 milyona yakın bir miktarda yatırımımızı gerçekleştirdik. Yaklaşık 2500 kişiye iş imkanı sunarak ilimize katkı sunmak istiyoruz. Yatırımımız kurulduğu bölgeye spor, sanat, eğlence, alışveriş alanında büyük canlılık sağlayacak. Kocaeli halkına eğlence ihtiyaçlarını gidereceği 120 bin metrekarelik otopark, yaşam alanı gibi sıkıntıları barındırmayan bir alan inşa ettik. Bu anlamlı açılışımızda bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyor saygılar sunuyorum" dedi. 


KARAOSMANOĞLU: BÖYLE BİR YAPIYI DESTEKLİYORUZ 

Karaosmanoğu: "Sayın valim, çok sevgili Ali Sabancı değerli katılımcılar ve basın hoş geldiniz.  Öncelikle belirteyim büyük şehirler alışveriş merkezleriyle büyüklüğünü farkettirir. Bu AVM'nin yapımında şartlı olarak bizimde imzamız var.  Burada böyle bir yapıyı destekliyoruz ancak burada İti kavşağın da yapımı düzenlenerek hızlı bir şekilde gerçekleştirilmelidir.Kocaeli lojistik olarak büyük bir şehir. Bizde bu projeleri özellikle önemsiyoruz.  Türkiye'nin ulaşım başkentiyiz. İthalat ve ihracat açısında güzergah olarak çok büyük önem taşımaktayız. Artık Kocaeli olarak İstanbul'la birlikte hareket ediyoruz."


"İŞ ADAMLARIMIZLA İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYİZ" 

"İstanbul metrosuyla birleşme çalışmaları yapıyoruz. İlimizde artık metro projelerini değerlendiriyoruz. Kentin trafiğinin sıkışık olduğu yerlerde yer altın demiryolu hatlarıyla İstanbul  Marmaray  ve diğer metro yollarıyla Gebze üzerinden birleşmek istiyoruz. Bunu hep birlikte devlet kurumlarımız ve işadamlarımızla birlikte gerçekleştireceğimizi söylüyorum ve burada ki herkesi selamlıyorum" şeklinde düşüncelerini iletti. 


GÜZELOĞLU: HAYIRLI UĞURLU OLSUN 

Sözlerine İşadamı Mustafa Koç a rahmet dileyerek başlayan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu: "Ölüm vazgeçilmez bir sondur. Her ölüm erkendir. Ne mutlu ki öldükten sonra arkasında değerli miraslar bırakan büyük insanlara. Haluk Koç'ta bunlardan biridir. Kocaeli'miz evet temel stratejik tüm sektörlerde Türkiye'nin gelişimine büyük katkı sağlamaktadır. İl genelinde 100 bin öğrenciye ev sahipliği yapıyoruz. Ve Kocaeli halkı olarak hep birlikte barış içinde ve birarada yaşıyoruz. Bu halka böyle bir alanı sundukları için katkı veren yerel belediyelere, büyükşehir belediyesine ve sermaye sahiplerine çok teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olsun" diyerek protokol konuşmasım sonlandırdı. 


ANADOLU ATEŞİ GÖRSEL ŞOV SUNDU 

Çok sayıda dansçının performans sergilediği, kendilerine özgü ritim, dans ve kostümleriyle dikkat çeken, ününü dünyaya duyurmuş dans grubu olan " Anadolu Ateşi" konuşmaların ardından sergiledikleri Roman, Kafkas, Zeybek, Horon dans şovlarıyla izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Kullandıkları yöresel müzikleri enstrümantal tonlamalarla iyi bir şekilde harmanlayan grup izleyenlerin yalnızca gözlerine değil kulaklarına da hitap etti. 


KURDELE KESİLDİ 

Kocaeli'ye çok büyük hizmetler vermeyi planlayan 41 Burda AVM Merkezi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Valisi ve iş adamı Hayırlı Sabancının kurdeleyi kesmesi ile birleştirilen görsel şovlarla temsili açılış töreni gerçekleştirildi. Kurdelenin kesilmesinin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karasmanoğlu ve Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez mevcut mağazalar ve AVM'nin içerisi gezildi. 


Kocaeli Bizim Yaka




Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Ağırlıklı olarak ticari gayrimenkuller üreten Esas Gayrimenkul, Türk inşaat sektörünün temellerini atan STFA ile Kocaeli'nde AVM yapacak.


41 Burda adı verilen proje Türkiye'nin en çok yatırım alan ve ortalama satın alma gücü en yüksek bölgelerinden Kocaeli'nin alışveriş, yaşam ve buluşma merkezi olacak. 150 milyon dolarlık yatırımla hayata geçecek ve 120 bin metrekare inşaat, 61 bin metrekare kiralanabilir alana sahip 41 Burda'da, 200 mağaza ve bin 600 araçlık otopark olacak.



Zaman


Haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Esas Holding bünyesinde ağırlıklı olarak ticari gayrimenkul alanında faaliyet gösteren Esas Gayrimenkul, yatırımlarına devam ediyor.


Yurtdışında satın alma ve birleşme, Türkiye’de ise sıfırdan yatırım stratejisi ile ilerleyen Esas Gayrimenkul son olarak Türk inşaat sektörünün temellerini atan STFA iş ortaklığında Kocaeli’de yaklaşık 150 milyon dolarlık bir yatırımla ‘41 Burda AVM’ projesini hayata geçirdi.


200 adet mağaza


41 Burda, 120 bin metrekare inşaat alanı, 61 bin metrekare kiralanabilir alanı ile toplamda 200 adet mağazadan oluşuyor. Kocaeli’nin en büyük alışveriş ve yaşam merkezi olma özelliğine sahip 41 Burda ile Kocaeli’yi dünya standartlarında, beklediği markalarla tanıştırmaya, alıveriş alışkanlıklarını değiştirmeye ve yeni deneyimlere davet ettiklerini belirten Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, “Kocaeli ilimiz, katma değer yaratacak, sürdürülebilir kalkınma sunacak yatırımlarla geleceğe büyüyerek ilerleyecek.


Kocueli’deki 41 Burda projemiz bizim için çok anlamlı bir yatırım. Kocaeli’nde yaklaşık 2.500 kişilik ciddi bir istihdam yaratmak, bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlamak, Kocaeli ve çevre halkımıza yaraşır hizmetler sunmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.


Restoran, sinema ve eğlence alanı

 

Bir üniversite kenti olarak da öne çıkan Kocaeli, Esas Gayrimenkul’un 41 Burda projesi ile sosyal yanı da çok güçlü yatırıma ev sahipliği yapıyor. 41 Burda, alışveriş keyfi sağlayacak olan konsept mağazalarının yanı sıra şehirde ilk kez yer alacak yeme-içme alanları, eğlence alanları, sinema salonları ve düzenli aktiviteleri ile de eğlencenin kalbi olmaya hazırlanıyor. Projede 35 adet kafe, restoran, 3.100 m2’lik alanda 1.100 koltuk kapasiteli 10 sinema salonu, 1.500 m2’lik spor alanı, 2.400 metrekarelik çocuk eğlence alanı var.


Milliyet




Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Esas Gayrimenkul'un 150 milyon dolar yatırımla STFA iş ortaklığında İzmit'te hayata geçirdiği yeni alışveriş merkezi 41 Burda AVM törenle kapılarını açtı. 61 bin metrekare kiralanabilir alanda, 200 mağazayla hizmet verecek 41 Burda AVM Kocaeli'nin en büyük alışveriş merkezi oldu. 35 kafe ve restoran ile 10 sinema salonunun yer aldığı AVM'nin 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacağı açıklandı.

Habertürk



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


ESAS Gayrimenkul, STFA iş ortaklığı Kocaeli'nde yaklaşık 150 milyon dolarlık yatırımla 41 Burda AVM projesini hayata geçirdi. 41 Burda; 200 adet mağazası ile hizmet verecek. Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, "41 Burda projemiz bizim için çok anlamlı bir yatırım. Kocaeli'nde yaklaşık 2 bin 500 kişilik ciddi bir istihdam yaratmak; bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlamak, Kocaeli ve çevre halkımıza yaraşır hizmetler sunmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" dedi. 


Vatan



Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


ESAS Holding bünyesinde ağırlıklı olarak ticari gayrimenkul alanında faaliyet gösteren Esas Gayrimenkul yatırımlara devam ediyor. Yurtdışında satın alma ve birleşme; Türkiye'de ise sıfırdan yatırım stratejisi ile ilerleyen firma, son olarak STFA iş ortaklığında Kocaeli'nde yaklaşık 150 milyon dolarlık yatırımla "41 Burda" alışveriş merkezi (AVM) projesini hayata geçirdi. 41 Burda, 120 bin metrekare inşaat, 61 bin metrekare kiralanabilir alam ile 200 adet mağaza yerine sahip. 41 Burda; Kocaeli ve çevre illeri markalarla tanıştırmaya hazırlanıyor. Bir üniversite olarak da öne çıkan Kocaeli Esas Gayrimenkul'un 41 Burda projesi ile sosyal yanı da çok güçlü bir yatırıma ev sahipliği yapıyor.
Yeni yatırım yeme içme alanları, eğlence alanları, sinema salonları ve düzenli aktiviteleri ile de eğlencenin kalbi olmaya aday. Projede 35 adet cafe, restoran; 1100 koltuk kapasiteli 10 sinema salonu, 1500 metrekarelik spor alam, 2 bin 400 metrekarelik çocuk eğlence alam yer alıyor. Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkam Erhan Kamışlı, "41 Burda projemiz ile Kocaeli'yi dünya standartlarında markalar ile tanıştırmaya, alıveriş alışkanlıklarını değiştirmeye ve yeni deneyimlere davet ediyoruz. Kocaeli, birçok kültür ve turizm değerleri ile bizim için ayrı öneme sahip. Türkiye'nin en çok yatırım alan ve ortalama satın alma gücü en yüksek ilini oluşturan Kocaeli; 60 bin kişilik üniversite öğrencisinden oluşan genç nüfus potansiyeli ile de cazip bir yatırım noktası. Kocaeli, sürdürülebilir kalkınma sağlayacak yatırımlarla büyüyerek yolunda ilerleyecek. Kocaeli'nde yaklaşık 2 bin 500 kişilik yeni istihdam yaratmak; bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlamak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" dedi. 



Hürriyet




Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Esas Holding'in Kocaeli'deki yatırım 41 Burda AVM düzenlenen bir törenle hizmete girdi. 144 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen proje ile 2 bin 500 kişiye istihdam sağlandı. Açılış nedeniyle düzenlenen törene; Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, eski milletvekili Şevki Yılmaz, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, ESAS Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kamışlı ve Ali Sabancı, Esas Gayrimenkul Yönetici Ortağı Kazım Köseoğlu, STFA Onursal Başkanı Tomris Taşkent, Bülent Karagöz, Erdal Yüce, Can Köseoğlu, Sabancı ailesinden Emine Sabancı Kamışlı, Hayırlı Sabancı, Derya Karagülle, Irmak Köseoğlu, il protokolü, sanayiciler, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı. STFA Holding ve Esas Holding'in mülk sahibi olduğu AVM, 61 dönüm arazi üzerine kuruldu. Mimarisi ve büyüklüğüyle dikkat çeken 41 Burda AVM'de 200 mağaza hizmet verecek. 



Dünya



Haber Ege Haber Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Esas Holding bünyesinde ağırlıklı olarak ticari gayrimenkul alanında faaliyet gösteren Esas Gayrimenkul, yatırımlarına devam ediyor. Yurtdışında satın alma ve birleşme, Türkiye'de ise sıfırdan yatırım stratejisi ile ilerleyen Esas Gayrimenkul son olarak Türk inşaat sektörünün temellerini atan STFA iş ortaklığında Kocaeli'de yaklaşık 150 milyon dolarlık bir yatırımla '41 Burda AVM' projesini hayata geçirdi. Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, "Kocaeli ilimiz, katma değer yaratacak, sürdürülebilir kalkınma sunacak yatırımlarla geleceğe büyüyerek ilerleyecek. Kocaeli'deki 41 Burda projemiz bizim için çok anlamlı bir yatırım. Kocaeli'nde yaklaşık 2.500 kişilik ciddi bir istihdam yaratmak, bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlamak, Kocaeli ve çevre halkımıza yaraşır hizmetler sunmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" dedi. 



Ege Haber



Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Esas Holding bünyesinde faaliyet gösteren Esas Gayrimenkul yatırımlarına devam ediyor. Yurtdışında satın alma ve birleşme, Türkiye'de ise sıfırdan yatırım stratejisi ile ilerleyen Esas Gayrimenkul son olarak STFA iş ortaklığında Türkiye'nin yüksek büyüme potansiyeline sahip illerinin başında yer alan Kocaeli'nde yaklaşık 150 milyon dolarlık yatırımla 41 Burda AVM projesini hayata geçirdi. 


200 adet mağazadan oluşuyor Türkiye'nin en çok yatırım alan ve ortalama satın alma gücü en yüksek bölgesini oluşturan Kocaeli'nde hayata geçirilen 41 Burda, 120 bin metrekare inşaat alanı, 61 bin metrekare kiralanabilir alanı ile toplamda 200 adet mağazadan oluşuyor. Kocaeli'nin en büyük alışveriş ve yaşam merkezi olma özelliğine sahip olan 41 Burda, 1.600 araç kapasiteli kapalı ve açık otoparka sahip. 41 Burda, ziyaretçilerine alışveriş keyfi sağlayacak olan konsept mağazalarının yanı sıra şehirde ilk kez yer alacak yeme-içme alanları, eğlence alanları, sinema salonları ve düzenli aktiviteleri ile dikkat çekiyor. Projede 35 kafe ve restoran, 3100 metrekarelik alanda toplamda 1100 koltuk kapasiteli 10 sinema salonu, 1500 metrekarelik spor alanı ve 2400 metrekarelik çocuk eğlence alanı yer alıyor. 


41 Burda'nın açılışında konuşan Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, STFA ile birlikte 150 milyon dolar yatırımla hayata geçirdikleri projenin Kocaeli'nin en büyük alışveriş ve yaşam merkezi olduğunu söyledi. 


Dünya


Geri Dön