24 / 07 / 2024

4.250 Lira ve üstü maaş alanlara şok haber: AGİ kalktı mı?

4.250 Lira ve üstü maaş alanlara şok haber: AGİ kalktı mı?

Milyonlarca çalışana işveren tarafından devlet adına ödenen ve işverenin gelir vergisinden düşülen AGİ ile çalışan işçilerin maaşı her ay belli oranlarda artış gösteriyordu. Peki AGİ 2022 yılında olacak mı? AGİ, 4.250 lira ve üstü maaş alanlarda kalktı mı? İşte ayrıntılar...




Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem; AGİ'nin kalkıp kalkmadığına yönelik önemli açıklamalar yaptı. Erdem, Youtube hesabından şu açıklamalarda bulundu: ''Çalışıyoruz ve maaşlarımızdan gelir vergisi ödüyorduk ve bunun bir kısmını devlet bize geri veriyordu. Biz bunu AGİ olarak alıyorduk. Yeni dönemde AGİ ile ilgili değişiklik oldu. Asgari ücret vergisiz olarak yatırılmaya başlandı. Yani 2022 de uygulanacak asgari ücretin içinde gelir ve damga vergisi olamayacak. Biz daha önceki yıllarda apartman görevlilerinin maaşında bunu görüyorduk.

4.250 Lira ve üstü maaş alanlara şok haber: AGİ kalktı mı?

Asgari ücretten vergi kalktığına göre vergi iadesi de yok. AGİ de kalkmış oldu. Asgari ücretle çalışan arkadaşlarımız 4253 lira 40 kuruş alacak. Yeni tasarının içine önerge verildi ve önergede memurlar da dahil olmak üzere tüm ücretlerin içindeki asgari ücret kadar kısım istisna tutulmuştur.

Tüm asgari ücret alanlar ve asgari ücretin üzerine maaş alanlar için AGİ olmayacak çünkü onlardan vergi alınmayacak evet AGİ kalkmıştır maaşlara ekleme yapılmayacak. Brüt maaştan alanlar var bu arkadaşlarımızdan da asgari ücret kısmı kadar olan kısımdan vergi alınmayacak bu da 676 liralık vergiye tekabül ediyor. Asgari ücret alanlar 4253 lira 40 kuruş alacaktır. Asgari ücretten vergi kalkmıştır.'

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön