21 / 05 / 2024

45 bin öğretmen için atama sonuçları ne zaman açıklanacak? Atama sonuçları saatleri açıklandı mı?

45 bin öğretmen için atama sonuçları ne zaman açıklanacak? Atama sonuçları saatleri açıklandı mı?

Geçtiğimiz hafta tamamlanan 45.000 kişilik öğretmen atama takvimi için gözler ve sonuçların açıklanacağı tarihe döndü. Mayıs Ayı’nın ilk haftasında alınan tercihler sona erdi. Tercih yapan adaylar için sonuçları ne zaman açıklanacak merak konusu oldu. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…



Tarih belli oldu

Sözleşmeli öğretmenlik için atama tercih sonuçları merak konusu oldu. 45.000 sözleşmeli öğretmen alımı adına atama tercihleri 2 Mayıs-6 Mayıs tarihlerinde alınmıştı. Adaylar sonuçları ne zaman açıklanacak konusunda araştırmalara başladı. Milli Eğitim Bakanı konuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Atama tercih sonuçlarının 8 Mayıs 2023 tarihinde açıklayacağını belirtti.

45.000 öğretmen adayının ataması sonucunda atanan öğretmenler 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren okullarda göreve başlayacak. Adayların görevlerine başlamadan önce sözlü sınavdan da başarılı olarak geçmeleri gerekecek. Sözlü sınav puanının eşit olması durumu halinde KPSS puan üstünlüğüne bakılarak atamalar gerçekleştirilecek.

45 bin öğretmen için atama sonuçları ne zaman açıklanacak? Atama sonuçları saatleri açıklandı mı?

Öğretmenler göreve ne zaman başlayacak?

Yapılan 45.000 kişilik öğretmen ataması ile birlikte göreve başlama tarihleri merak konusu oldu. En erken 1 Eylül 2023 tarihinde seçilen adaylar görevlerine başlayacak. Öğretmenlere 15 günlük bir yasal süre tanınacak. Yasal süre içerisinde atama kararnamelerini tebliğ edenler 15 günlük süre içerisinde görevlerine başlayabilecek.

Öğretmen atama tercih sonuçları adına geri sayım için start verildi. Milli eğitim bakanlığı bünyesindeki eğitim kurumlarına atayacak olduğu 45.000 öğretmen adayı için tercihleri 6 Mayıs 2023 tarihinde tamamlamıştı. Atama tercih sonuçları 8 Mayıs’ta duyurulacak. Yüzbinlerce öğretmen adayının gözü sonuç ekranında.

45 bin öğretmen ataması için tercih kılavuzu! Branş, kadro ve iller listesi için tıklayın!

Sözleşmeli öğretmenlik sonuçları açıklandı mı 2023? Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları nereden öğrenilir?

Sözlü ve sözleşmeli öğretmen atama takvimi açıklandı! İşte tarihler


Geri Dön