15 / 05 / 2024

4.5 milyon kişiyi ilgilendiren EYT'de şok detay! EYT'liler hemen emekli olmak zorunda mı? 

4.5 milyon kişiyi ilgilendiren EYT'de şok detay! EYT'liler hemen emekli olmak zorunda mı? 

4.5 milyon kişinin beklediği EYT ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Milyonlarca vatandaş "EYT ile emeklilik zorunlu mu?" sorusunun yanıtını araştırıyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, konuyu değerlendirdi. İşte o açıklamalar...



Yaklaşık 1 milyon kişinin EYT yasasıyla birlikte hemen emekli olmasının mümkün olduğuna dikkat çeken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, geriye kalacak 3,5 milyon kişinin ise organik olarak 10 seneye yayılacağının altını çizdi. 

"Dediğimiz gibi hemen herkesin emekli olması mümkün değil" ifadelerini kullanan Özgür Erdursun, Türkiye'de her ay 35 bin kişi yılda 420 bin kişinin kendiliğinden EYT'li olsa da emekli olabildiğini belirtti. 

4.5 milyon kişiyi ilgilendiren EYT de şok detay! EYT liler hemen emekli olmak zorunda mı? 

Konuyla ilgili olarak "EYT'liler hemen emekli olmak zorunda değil. Şu anda toplamda 4,5 milyon EYT'li yasanın çıkmasını sabırsızlıkla bekliyor. Yasada bir aksilik olmazsa büyük ihtimalle aralık ayının ilk haftası Çalışma Bakanlığı çalışmasını Meclis'e sunacak" açıklamasında bulunan Özgür Erdursun, görüşmelerden sonra yasanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanacağına ve 2023 yılında yürürlüğe alınacağına vurgu yaptı. 

"Şu anda EYT'li olup da 8 Eylül 1999 öncesi işe girip 100 günü olan 300 günü olan, 500 ve 1000 günü olan kişiler var" diye konuşan Erdursun, bu sefer de ikinci EYT'lilere 36000 gün 50 ve 55 yaş şartıyla emekli olma hakkı tanındığında bugün emekli olamayacak kişilerin bile 'Ben de emekli olabilirim' diyerek aslında sistemin içerisinde de bulunup emeklilik hayali kurmaya başlayacağını aktardı. 

Emeklilere ilaç gibi ödeme yapılacak! Garanti, Yapı Kredi, İş, Akbank açıkladı! Sakın kaçırmayın...

1 Ocak 2023 emekli zammını duyan şok oldu! 3 aylık hesaplamada şok deprem! Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı zammına bakın!

Ziraat Bankası zamlı emekli promosyonunun hesaplara yatacağı günü açıkladı! O tarihte...

2023 Ocak memur maaş zammında bomba! Memur ve memur emeklisi maaşları tek tek hesaplandı! Hemen memur zammına bakın!


Geri Dön