29 / 04 / 2024

46 bin deprem konutu için kura çekiliş tarihi belli oldu!

46 bin deprem konutu için kura çekiliş tarihi belli oldu!

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta yapımı tamamlanan 46 bin deprem konutunun kura çekiliş tarihi resmen belli oldu.



Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından evleri yıkılan ya da hasar alan vatandaşlar için yapılan deprem konutlarının inşaat çalışmalarında sona gelindi. İşte, 46 bin deprem konutunun kura çekimi hakkında ayrıntılar... 

KAHRAMANMARAŞ DEPREM KONUTLARI KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

NTV'de yer alan habere göre; İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, 1 Şubat'ta yapımında sona gelinen 46 bin deprem konutunun kura çekilişinin yapılacağını, 6 Şubat tarihinde ise konutların anahtar teslimlerinin başlayacağını açıkladı. 

46 bin deprem konutu için kura çekiliş tarihi belli oldu!

BAKAN YARDIMCISI'NDAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, 1 Şubat günü yapımı tamamlanan 46 bin deprem konutunun kura çekiminin yapılacağını, 6 Şubat tarihinde ise konutların anahtar teslimlerinin başlayacağını bildirdi.

Bakan Yardımcısı Karaloğlu, 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta yaptığı incelemelerin ardından  önemli açıklamalarda bulundu.

Depremlerin yıl dönümünün yaklaştığını hatırlatan Karaloğlu, 6 Şubat tarihinin içinde olduğu haftada kaybedilen canlar için anma etkinlikleri düzenleneceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın depremin hemen ardından 1 yılda konutların teslimine yönelik açıklamalarını anımsatan Karaloğlu, şu ifadeleri kullandı: "Bu kapsamda 1 Şubat saat 16.00'da ilk kura törenini yapacağız. 41 bini şehir merkezlerinde, 5 bini de köylerde olmak üzere 46 bin konutumuz kura çekimi için hazır. İnşallah 1 Şubat'ta kuralları çekeceğiz ve 6 Şubat itibarıyla da anahtar teslimine başlayacağız.

Vatandaşımız bir senedir önce çadırda sonra konteynerde epeyce sıkıntı çekti. İnşallah bu gördüğünüz daire, binalarda parkıyla, bahçesiyle, yoluyla kendilerine yakışır bir şehir yaşantısına kavuşacaklar. Kardeşlerimiz inşallah kısa zamanda yeni yaşam alanlarında, kalıcı konutlarda yaşamına devam edecek." dedi.

46 bin deprem konutu için kura çekiliş tarihi belli oldu!

ÇOK YOĞUN BİR ÇALIŞMA VAR!

Konutların bulunduğu alanlarda okul, cami, park, alışveriş merkezi gibi sosyal ve ekonomik ihtiyaçların giderilmesi için de inşa çalışmalarının sürdüğünü aktaran Karaoğlu, çok yoğun bir çalışma olduğuna vurgu yaparak '' Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızca dışarıda, rezerv alanlarda değil şehir merkezinde yıkılan bölgelerin yeniden ihyası ve inşasıyla ilgili yoğun çalışma var. İnşallah bundan sonra şehir merkezlerinin ayağa kalkmasıyla ilgili de çalışmalarımız devam edecek." dedi.

Malatya'da 6 bin 100 deprem konutu şubat ayında teslim edilecek

TOKİ Başkanı açıkladı: 46 bin deprem konutunun teslimleri başlıyor!

 


 


Geri Dön