03 / 05 / 2024

4D'li taşeron işçi ikramiyeleri ne zaman verilecek?

4D'li taşeron işçi ikramiyeleri ne zaman verilecek?

Taşeron ve kamu çalışanlarının ek ikramiye ödemeleri için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı'nın kararı ile kamu çalışanlarına ek ödemenin üçüncü taksidinin ne zaman ödeneceği açıklandı.



Milyonlarca işçiyi ilgilendiren tediye ödemelerinin tarihi açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Kamu işçileri ve 4D'li sürekli işçilere her sene düzenli olarak ilave tediye ödemesi yapılıyor.

A Haber'de yer alan habere göre;  tediye ödemeleri, işçilerin aldığı brüt maaş üzerinden 52 günlük olarak hesaplanıyor.  Hesaplandıktan sonra elde edilen tutardan sosyal güvenlik primi, gelir vergisi ve damga vergisi düşürülüyor.  Şimdi ise tüm gözler ödemelerin yapılacağı tarihe çevrildi. Peki, 4D'li taşeron işçi ikramiyeleri ne zaman verilecek? 2021 3. ilave tediye ödeme tarihi ne zaman? Bayramdan önce yatacak mı? İşte merak edilenler...

4D li taşeron işçi ikramiyeleri ne zaman verilecek?

2021 3. TEDİYE ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Toplam 52 gün olan ikramyeler 13 gün arayla 4 taksit şeklinde hesaplara yatırılır. Cumhurbaşkanı'nın kararına göre; ikramiyelerin ilk yarısı 29 Ocak tarihinde, yılın ikinci ikramiyesi ise 11 Mayıs tarihinde yatırıldı.

Yılın ikinci yarısında yapılacak 26 günlük ödeme takvimi belli oldu. Buna göre, ek ödemenin ilk yarısı 16 Temmuz'da, diğer yarısı ise 17 Aralık'ta verilecek.

 

Bu işçilerden münhasıran maden işletmelerinin yer altı işlerinde çalışanlara bu yıl yapılacak ek ödemenin tamamı 24 Aralık'ta verilecek.

4D li taşeron işçi ikramiyeleri ne zaman verilecek?

YARGITAY KARARIYLA HACİZ KONULAMIYOR

Ayrıca bu ikramiyelerin haczedilemeyeceği Yargıtay kararında da öngörülmüştür.

Yıl boyunca çalışmayan işçilere de çalıştıkları süre ile orantılı olarak ödeme yapılır. Ödemeler dört taksitte yapılır. Toplamda 52 günlük ek ödeme yıl içinde ödeniyor.

4D li taşeron işçi ikramiyeleri ne zaman verilecek?

2021 TEDİYE ÖDEMELERİ NE KADAR?

Brüt ücret üzerinden ikramiye hesaplanır ve SGK primi ile gelir ve damga vergisi kesilir.

İşçilere verilecek olan en düşük ikramiye ödemesi 1.108 lira olacak. Bu sene asgari ücretle çalışan bir işçi 52 gün üzerinden net 3 bin 646 lira ikramiye alacak.

Binlerce işçiye ikramiye: En az 1.108 lira!

Taşeron işçi için kritik süreç! Ne kadar zam yapılacak?

.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön