28 / 04 / 2024

5 farklı noktada 300’ün üzerinde iş yeri ve konut inşa edilecek!

5 farklı noktada 300’ün üzerinde iş yeri ve konut inşa edilecek!

Kahramanmaraş'ta kentsel tasarım projesi ile 5 farklı noktada 300’ün üzerinde iş yeri ve konut hayata geçirilecek. 



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, kentsel tasarım projesi kapsamında devam eden çalışmalara ilişkin bilgi verdi. 

Kentsel Tasarım Projesi çerçevesinde 5 farklı pilot alanda başlatılan çalışmalardan biri olan Büyükşehir Belediyesi arkasındaki projenin hızla devam ettiğini söyleyen Başkan Güngör, “Bölgede 300’ün üzerinde iş yeri ve konut inşa edilecek. ve Peyzaj ve mimarisiyle şehrimize değer katacak çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün kentsel tasarım projesinde yapım çalışmalarının hızlandığını belirtmesinin ardından sahadaki hareketlilik dikkat çekici seviyeye çıktı.

Şehir merkezinde 5 bölgede şantiyeler kurulurken, eski üniversite yerleşkesinin de yıkımı yapılıyor.

Projenin Hükümet Bulvarı kısmında yapım çalışmaları hızla sürdürülürken, Zübeyde Hanım Bulvarı üzerindeki imalatlara da yıkım çalışmalarından sonra hızla başlanacak. Bölgede inşa edilecek proje kapsamında alana 200’ün üzerinde konut, 100’ün üzerinde iş yeri olmak üzere 300’ü aşan bağımsız bölüm hayata geçirilecek.

 5 farklı noktada 300’ün üzerinde iş yeri ve konut inşa edilecek!

ŞEHİR MEKEZİNE KONUT VE İŞ YERİ

Kentsel tasarım süreci ile ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından finanse edilen kentsel tasarım projemizde çalışmalarımız hızlandı" dedi.

Bakanlık ve Emlak Konut eliyle alanda yoğun bir çalışma olduğunu söyleyen Güngör, "Hükümet Bulvarı üzerinde yapım çalışmaları devam ediyor. Zübeyde Hanım Bulvarı’na bakan kısımda da eski üniversite binalarının yıkımı gerçekleştiriliyor. Sonrasında hızlı bir çalışma başlayacak" diye belirtti.

Bölgede 300’ün üzerinde iş yeri ve konut inşa edileceğini söyleyen Başkan Güngör, "Peyzajı ve mimarisiyle şehrimize değer katacak çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

 5 farklı noktada 300’ün üzerinde iş yeri ve konut inşa edilecek!

DEPREM KONUTLARI HIZLA YÜKSELİYOR

Öte yandan Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bölgenin inşa ve ihyası için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sürdürülen çalışmalar hızla devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş ilinde 82 bin 104 afet konutu, 34 bin 504 depo-ahır ve işyeri, 30 bin 310 köy evi olmak üzere toplam 146 bin 918 bağımsız bölüm yaptıklarını ifade etti.

Manisa Akhisar'daki imar planı çalışması tam gaz devam ediyor!

Mimarlar Odası  İzmir  Şubesi'nden Ekolojik Tarım Turizmi tepkisi: Tarım arazileri yapılaşmaya açılıyor!


Geri Dön