29 / 04 / 2024

5. Levent Projesi 2017’de teslim edilecek!

5. Levent Projesi 2017’de teslim edilecek!

1 milyar 800 milyon TL yatırımla hayata geçirilen 5. Levent Projesi'nin 2017'de tamamlanması planlanıyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Yıldırım, 5. Levent'in kentsel dönüşümde örnek bir proje olacağını belirtti.



1 milyar 800 milyon TL yatırımla hayata geçirilen 5. Levent Projesi'nin 2017'de tamamlanması planlanıyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Yıldırım, 5. Levent'in kentsel dönüşümde örnek bir proje olacağını belirtirken, Torunlar GYO Başkanı Torun ise, "istanbul'a dev bir yatırım yapıyoruz" dedi. 


KiPTAŞ ve Torunlar GYO, Alibeyköy Kavşağı yakınlarında 1 milyar 800 milyon liralık yatırımla hayata geçirilmesi planlanan "5. Levent" projesi için is birliği yaptı. Projenin tanıtım toplantısına KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, pro jenin mimarı Arima Mimarlık kurucu ortaklarından Erkan Altuğ ve Torunlar GYO CFO'su İsmail Kazanç katıldı. 1 milyar 800 milyon liralık yatırım tutarıyla 2017 yılında tamamlanması planlanan projede, yaklaşık 4 bin konut, zengin sosyal donatı alanlarına sahip üniversite eğitim alanı, 4 bin metrekare cadde konseptinde ticari ünite, 2 okul, 2 cami ve 50 dönümlük de koru yer alacak. Toplantıda konuşan KİPTAŞ Genel Müdürü Yıldırım, projede 4 bine yakın konutun yapılacağını kaydederek, iBu arazi 500 dönüm. Bu arazide kentsel dönüşümü yaparak hem kamuya bir şey kazandıralım istedik hem de kazandırırken kamunun cebinden bir lira çıkmadan bu işleri nasıl becerebiliriz, insanları da nasıl mutlu edebiliriz. Çok şükür gece kondu sahipleriyle çok iyi bir şekilde anlaştık. Onlara haklarını vererek, birer daire vererek. Onun yanında yüklenici firma da ihaleyle aldı burayı. Burası lokasyon olarak baktığımızda, şu anki ulaşım akslarıyla, ve önümüzde yapılacak ulaşım akslarıyla hem metro, hem lastik tekerlekli araçların hatta yeni yapılacak olan üç katlı tünelinde buradan çıkışı olması hasebiyle çok önemli bir yer. Bundan dolayı buradan daire alacakları ben şimdiden tebrik ediyorum. Önemli bir yerde oturacaklar. Havası güzel, ulaşımı güzel, kalite güzel, KİPTAŞ güvencesi artı inşaat firmamızda iyi bir firma Torunlar. Onlardan da memnunuz. Bu sebeple şimdiden daire alacak arkadaşlarımıza, ailelere ben huzurlu bir ortam içerisinde bu dairelerini alıp en kısa zamanda oturmalarını tavsiye ederim. Projede 4 bine yalan konut yapılacak. Bu da burada 15 bine yakın yeni bir nüfus geliyor demektir. Onun yanında bir üniversite alanımız var. Eğitim alanı olarak; üniversite veya yurt binaları yapılacak. Benzin istasyonundan, alışveriş merkezine, yurt binalarından okullara kadar üç tane ibadet yeri camide planlanıyor. Bittiği zaman şehrin merkezinde her yere 10-15 dakika mesafede gidebileceğiniz bir yer olacak" dedi.

 

Metrekare fiyatı 5 bin 500 TL

 1 milyar 800 milyon liraya mal olması beklenen projenin tanıtım toplantısında yer alan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, araziyi ihaleyle aldıklarını ifade ederek, iBir anlamda sorunlu olan bir bölgenin, büyük bir adanın burada paydaşları, Bezm-i Alem Valide Sultan Vakıfım olduğu, İstanbul Biiyükşehir Belediyesiı'nin olduğu, şahısların olduğu, bir de burada imarsız yapılaşmanın olduğu bir bölgenin planlanması projesi. Bu konuda tabii bu işin banisi; geliştiricisi ve öncüsü KİPTAŞ ve İsmet Bey. 2011ı'de başlamış aslında KİPTAŞ bu sürece. Biz 2013ı'te işin içerisinde girdik. İhaleyle bu araziyi aldık. Dolayısıyla işin asü sürecini yaşayan ve geliştiren İsmet Beyî şeklinde açıklama yaptı. Projenin tamamının 2017 yılında, 36 ayda tamamlanması bekleniyor. 1 milyar 8 milyon liraya mal olacak proje, yaklaşık 4 bin konuttan oluşacak. Söz konusu projedeki dairelerden 180ı'i arazi sahiplerine dağıtılacak.  Arazi üzerinde bulunan evlerde yaşayanlar için Torunlar GYO ayrıca 400 daireden oluşan 4 bloklu ayrı bir site inşa edecek. Proje içinde KİPTAŞı'a sunulacak lojmanların yanı sıra 145 bin metrekarelik inşaat alanına sahip bir üniversite eğitim alanı, 36 derslikli 2 okul, 2 cami de yer alacak. Proje tamamlandığında, 5. Leventıte, 15 bin kişinin yaşadığı, yaklaşık 20 bin kişinin kullanacağı, modern bir ekosistem oluşturulacak. Proje alanın arazisi bulunan Bezm-i Alem Valide Sultan Vakfıma ait araziye ise vakıf için üniversite inşa edilecek. Beşinci Levent olarak adlandırılan projedeki konutların ortalama fiyatı 550 bin lira olacak. Fiyatlar büyüklüğü ve konumuna göre 386 bin liradan başlayan ve 1 milyon 400 bin liraya kadar değişiyor. Dairelerin ödeme şekli ise yüzde 25ı'i peşin, 24 ay faizsiz Torun Vade taksitle ya da yüzde 0.83 faizle başlayan banka kredisi seçeneğiyle sunuluyor. 


Hürses


Geri Dön