06 / 05 / 2024

5 marketin talebine Rekabet Kurumu’ndan ret Artan fiyatların ardından inceleme başlatılmıştı

5 marketin talebine Rekabet Kurumu’ndan ret Artan fiyatların ardından inceleme başlatılmıştı

Rekabet Kurumunda soruşturmaları daha çok şikayet üzerinden başlatmaya özen gösterdiklerini söyleyen Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, 5 zincir market ve 14 tedarikçi için açılan ikinci soruşturmada 3 teşebbüsün uzlaşma talebinde bulunduğunu dile getirdi.



"MARKETLERİN UZLAŞMA TALEPLERİ REDDEDİLDİ"

Başkan Küle, zincir marketlerle ilgili açılan iki soruşturmanın da konusunun aynı olduğunun altını çizerek, 5 zincir market ve 14 tedarikçi için başlatılan ikinci soruşturmada 3 teşebbüsün uzlaşma talebinde bulunduğunu söyledi.
Küle, bu teşebbüslerin, "İhlali kabul etmiyoruz ama Rekabet Kurulu ile de uzlaşmak istiyoruz." demesi üzerine uzlaşma taleplerini reddedildiğini belirtirken, "Uzlaşma başvurusunun ruhunda ihlali kabul etmek temel prensiptir." dedi.

Rekabet Kurumunun bugüne kadar 394 soruşturma tamamladığını ve 32 soruşturmanın ise devam ettiğini söyleyen Başkan Küle, "Tamamlanan 394 soruşturmanın altısı taahhüt şartı ile sekiz soruşturma ise uzlaşma ile sonuçlandırıldı. 1999- 2022 yıllarında uygulanan idari para cezası miktarı ise 10 milyar 725 milyon 990 bin 278 TL oldu." açıklamasında bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön