02 / 05 / 2024

5 milyon kişi ehliyetini taşıdı... Ücretsiz yükleniyor...

5 milyon kişi ehliyetini taşıdı... Ücretsiz yükleniyor...

Çipli kimlik ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 85'i çipli kimlik kartı kullanmaya başladı. Ehliyet özelliği yüklenmiş çipli kimlik kartı kullananların sayısı ise 4 milyon 744 bin 867'ye çıktı.. Yeni tip sürücü belgesi, çipli kimlik kartına ücretsiz olarak yükleniy



YENİ TİP SÜRÜCÜ BELGESİ, ÇİPLİ KİMLİK KARTINA ÜCRETSİZ YÜKLENEBİLİYOR!

Vatandaşların yanlarında ehliyet bulundurma zorunluluğunu ortadan kaldıran ve yeni tip sürücü belgelerinin çipli kimlik kartlarına yüklenmesini içeren "Hayat Kimliğinle Kolay Projesi" ise 21 Eylül 2020'de start aldı. 

Uygulamanın başladığı tarihten 15 Kasım'a kadar yeni tip sürücü belgesine sahip 4 milyon 744 bin 867 kişi, ehliyeti çipli kimlik kartına yükletme işlemini yaptırdı.

İsteğe bağlı işlem, nüfus müdürlüklerinden randevu alınarak ücretsiz olarak gerçekleştirilebiliyor. 

YAKLAŞIK 10 MİLYON KİŞİ YENİ NESİL PASAPORT ALDI!

Sahteciliğin önlenmesi amacıyla çip barındıran polikarbon malzemeden üretilmiş ikinci nesil pasaportların kullanılmaya başlandığı 2 Nisan 2018'den bugüne kadar 9 milyon 900 bin 259 kişi yeni nesil pasaport aldı.

Yüksek su faturaları nasıl düşer? İşte yüklü su faturasını indirecek yöntemler...

İstanbul’a bir metro ağı daha... Günde 1 milyon yolcu taşıyacak...

Ankaralılar dikkat! Yüzde 25 zam geldi! 200 gram ekmeğin yeni fiyatı 5 TL oldu!

Sözleşmeli personeli heyecanlandıran açıklama! Çalışma tamamlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan pazartesi günü açıklayacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön