02 / 05 / 2024

5 yılda Waffle House şubelerinin sayısı 100'e çıkacak!

5 yılda Waffle House şubelerinin sayısı 100'e çıkacak!

Blue jean ve spor giyim üreten Fashion Point Giyim’in ortaklarının kısa süre önce hayata geçirdiği Waffle House’ların sayısı 10’a ulaştı. Ortakların 5 yıl içindeki hedefi ise 100 Waffle House açmak.



Blue jean ve spor giyim üreten Fashion Point’in ortaklarının kısa süre önce hayata geçirdiği Waffle House’lar 10’a ulaştı. Ortakların 5 yıl içindeki hedefi ise 100 Waffle House açmak. Waffle House’nin ortaklarından İsmail Karademir açtıkları  Waffle House’ların 2 tanesinin cafe-restaurant, 8’inin de waffle ağırlıklı olduğunu belirterek “6’sını biz açtık, kalan 4’ü ise franchise. Cafe-restaurantta 5 yıl içinde 10’a çıkmayı planlıyoruz. 2015’te Bağdat Carddesi ve Nişantaşı’nda açacağız. Waffle House konsepti de dahil 5 yıl içinde 100 şubeye ulaşmayı planlıyoruz” dedi. Bu sektörün geleceğinin parlak olduğunu da belirten Karademir, İstanbul’da yemeğini dışarıda yiyen yüzde 10’luk bir kesim bulunduğuna dikkat çekti. Yeme-içme sektörüne yabancı olmadığını, lise yıllarında düğün salonlarında garsonluk yaptığını da anlatan Karademir, girdikleri waffle işinde iddialı olduklarını belirterek “Anadolu’ya da açılacağız” dedi. Halen Safranbolu ve Karabük’te şubeleri olduğunu belirten Karademir, ilk etapta ise Konya ve Gaziantep’te şube düşündüklerini belirtti. Franchise şartları konusunda da bilgi veren Karadere “50 bin liraya kioksları teslim ediyoruz. Şubelerde ise toplam bedel 100-150 bin lira arasında. Franchise bedelini 1.5 yıl içinde çıkaran bir yatırım bu. Franchise alanlar arasında Laleli camiasından tekstilciler ve memurlar da var” diye konuştu.


TEKSTİLDE 700 KİŞİ ÇALIŞIYOR


Teoman Ademoğulları, İsmail Tutar ve İsmail Karademir’in sahibi olduğu Fashion Point, Tommy Hilfıger, Joop, Marlboro Clasic, Calvin Klein ve Diesel gibi küresel markalara üretim yapıyor. İsmail Karademir, Yıldız Teknik Üniversitesi Jeofizik Bölümü’nü bitirdikten sonra 1990’da henüz kotaların olduğu dönemde tekstil ithalat ve ihracatı ile uğraştığını, 1993’te ise Fashion Point’i kurduklarını anlatarak “Halen Sefaköy ve Safranbolu’da üretim yapan iki tesisimizde 700 kişi çalışıyor. Bu sayı bazen bine çıkıyor” dedi.


Yaşar Kızılbağ-Star


Geri Dön