23 / 11 / 2024
fuzul

50 ülkeye ihracat yapan Pakpen pazarını genişletecek!

50 ülkeye ihracat yapan Pakpen pazarını genişletecek!

PVC profil, yalıtım malzemeleri, altyapı ve bina içi tesisat boruları olmak üzere üç alanda üretim yapan Pakpen, halen 50 ülkeye ihracat yapıyor...




PVC profil, yalıtım malzemeleri, altyapı ve bina içi tesisat boruları olmak üzere üç alanda üretim yapan Pakpen, halen 50 ülkeye ihracat yapıyor. Başta Avrupa olmak üzere Asya'dan Afrika'ya kadar geniş bir coğrafyaya hizmet verdiklerinin altını çizen Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza, satışlarının yüzde 25'inin ihracata yönelik olduğunu ifade etti. Gürcistan, Azerbaycan, Irak ve Afrika'da büyük projelere imza attıklarını söyleyen Tuza, "Doğu Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Körfez ülkeleri ile Latin Amerika pazarında da faaliyetlerimizi artırmayı planlıyoruz" dedi. Tuza, yalıtım ürünlerini çoğunlukla kentsel gelişimi süren yakın coğrafya ülkelerine ihraç ettiklerini belirtti. 


Ar-Ge'nin sürdürülebilir büyümenin lokomotifi olduğunu ifade eden İbrahim Tuza, yeşil binalara uyumlu ısı yalıtım malzemesi ürettiklerini kaydetti. 2014 yılında ozon tabakasına zararlı olan HFC gazlarını içermeyen XPS ürününü pazara sunduklarını söyleyen Tuza, HFC gazsız üretimi tüm ürünlerine yaymayı planladıklarını aktardı. Yalıtım sektöründe PakBoard markalarıyla EPS ve XPS yalıtım levhaları ürettikleri bilgisini veren Tuza, "Yurtiçinde her geçen gün XPS maliyetlerini düşürmek için düşük yoğunlukta, 22-24 kilogram/metreküplük ürünler imal ediliyor. 


Biz, HFC gazı içermeyen bir XPS ürününün 24-32 kilogram/metreküp yoğunluk aralığında üretilmesinin zorluğunu aştık" dedi. HFC gazsız üretimin maliyet avantajı da sağladığını sözlerine ekleyen Tuza, "Çevre dostu ürünler, Avrupa pazarı başta olmak üzere yeşil binalarda ve yabancı yatırımlarda da tercih ediliyor. Bundan dolayı ilerleyen yıllarda HFC gazsız üretimlerin ön plana çıkacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu. 


Öte yandan, Konya OSB'deki 300 bin metrekarelik entegre tesisleriyle birçok malzemeyi bir arada üretebildiklerini kaydeden Tuza, yıllık 250 bin ton plastik, 650 bin metreküp yalıtım malzemesi işleme ve günlük bin adet kompozit oda kapısı üretim kapasitesine sahip olduklarını söyledi. Son yülarda çevre dostu, hijyenik ve dayanıklı yeni ürünleri inşaat malzemeleri sektörüne kazandırdıklarım belirten Tuza, 

"Oluşturduğumuz proje grupları ile ürün geliştirme ve maliyet düşürme çalışmaları yapıyoruz. Hali hazırda fizibilite çalışmalarına devam ettiğimiz projelerimiz bulunuyor. Bunlarla ilgili 2015 yılında da çalışmalarımız sürecek" dedi. 


Ar-Ge laboratuvarının TÜRKAK akreditasyonuna sahip olduğunu ileten İbrahim Tuza, "TSE'nin ürün belgelendirme çalışmalarına taşeron laboratuvar olarak hizmet veriyoruz. Departmanımız sayesinde aldığımız kalite belgeleri ve sertifikalarla, ürünlerimizdeki kalite iddiasını her geçen gün artırıyoruz" diye konuştu. 


İZODER'den, Pakboard XPS ve Pakboard EPS ürünleriyle Kalite Onay Sertifıkası'nı (İKOS) aldıklarını ifade eden Tuza, "305/2011/AB sayılı Yapı Malzemeleri Yönetmeliği'nin yeni yaklaşımında, ürün performansı öne çıkarılıyor. Yeni mevzuatla artık standarda uygun üretim yapılması yeterli olmuyor. Ürünün performansının değişmezliği öne çıkıyor" aktarımını yaptı. 


"Yalıtım yaptıran teşvik ediliyor" 

Yalıtım sektörünün hemen her yıl istikrarlı bir büyüme yaşadığına dikkat çeken İbrahim Tuza, yalıtım yaptıranların teşvik edilmeye başlandığını söyledi. 2015 yılında kamu sektörü inşaat harcamalarının yalıtım sektörünün gelişimini etkileyeceğini vurgulayan Tuza, 6 milyon konutu ilgilendiren kentsel dönüşüm çalışmalarının sektörün lokomotifi olacağını kaydetti. Tuza, ayrıca 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu gereğince tüm binalarda, Mayıs 2017 tarihine dek Enerji Kimlik Belgesi alma zorunlu ğunun pazara yön verecek bir gelişme olacağını belirtti. 


Dünya ek


Geri Dön