06 / 05 / 2024

500 binden fazla kişinin hesabına 3 bin 336 TL yatıyor! Hemen kontrol edin!

500 binden fazla kişinin hesabına 3 bin 336 TL yatıyor! Hemen kontrol edin!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 500 bini aşkın engelli ve yaşlı vatandaşın ailelerine evde bakım ödemesi yaptıklarına dikkat çekti. İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın konuyla ilgili o açıklamaları...



Bakan Yanık, Türkiye'de 2021 sonu itibarıyla 65 yaş ve üzeri nüfus oranının yüzde 9,7'ye ulaştığını vurguladı ve "Nüfus projeksiyonuna baktığımızda 2050'ye geldiğimizde toplumumuzda her 5 kişiden birinin 65 yaş ve üzerine ulaşacağı öngörülüyor. Yaşanan değişim ve dönüşümler bizleri yeni politikalar üretmeye, hizmet politikaları geliştirmeye mecbur kılıyor" açıklamasında bulundu. 

Yaşlı nüfusundaki artışın, bakım hizmetlerinde kapasite ve verimlilik artışı gerektirdiğini dile getiren Yanık, "Sosyal hizmet ağlarımızı etkin ve işlevsel bir şekilde dönüştürme zorunluluğumuzsa kaçınılmaz bir hal almış durumda" açıklamasında bulundu. 

500 binden fazla kişinin hesabına 3 bin 336 TL yatıyor! Hemen kontrol edin!

Sosyal hizmetler alanında başarı oranı yüksek bir süreç sürdürdüklerini aktaran Yanık, kuruluşlarda bakıma ihtiyacı olan yaşlılara uzun süreli bakım hizmeti, kendi evinde yaşamını sürdürmek isteyenler için de evde bakım, gündüzlü bakım hizmeti ve sağlık hizmeti desteği gibi farklı seçenekler sağladıklarını dile getirdi. 

Tüm sosyal politikaların odağında ailenin olduğuna vurgu yapan Bakan Yanık, "Çocuk, kadın, engelli, yaşlı veya sosyal yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın şartları eğer ailelerinin yanında kalmaya müsaitse, hizmetimizi aileyi desteklemeye dönük olarak üretiyoruz. 500 bini aşkın engelli ve yaşlı vatandaşımızın ailelerine evde bakım ödemesi yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ailesinin yanında hizmet sunulmasının mümkün olmadığı yaşlıların kuruluş bakımı kapsamına alındığının altını çizen Yanık, "Bugün itibarıyla yaklaşık 37 bin kapasiteli 449 huzurevi ile yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezimizde yaklaşık 27 bini aşkın büyüğümüze hizmet veriyoruz" açıklamasında bulundu.

500 binden fazla kişinin hesabına 3 bin 336 TL yatıyor! Hemen kontrol edin!

EVDE BAKIM MAAŞI KAÇ LİRA EKİM 2022? 

Evde bakım maaşı her ayın 15'i ile 30'u arasında hesaplara yatırılıyor. Evde bakım parası ödemeleri il il gerçekleştiriliyor. 

Evde bakım parası Temmuz zammından önce 2 bin 354 Türk Lirası olarak ödeniyordu. Temmuz 2022 zammıyla evde bakım maaşı ödemesi 3 bin 336 TL'ye yükseldi. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında Ocak depremi! Kimin maaşı kaç lira olacak? Hemen bakın!

Emekli promosyon kampanyaları güncellendi! İşte yeni rakamlar...

SSK, Emekli Sandığı, BağKur emekli zammında alarmlar çalıyor! 2023 zamları peş peşe güncellendi! Hemen bir göz atın!

Memur maaşlarına ne kadar zam gelecek? 2023 memur maaşı kaç lira olacak? Şimdi bu rakama bakın! 


Geri Dön