29 / 04 / 2024

55 milyon lira elektrik faturası ödedi kendi elektriğini üretmeye karar verdi

55 milyon lira elektrik faturası ödedi kendi elektriğini üretmeye karar verdi

İlk 8 ayda 55 milyon liralık fatura ödeyen Kervan Gıda güneş tarlası kuruyor. Elektrik giderlerinin bir kısmını çatı sistemli güney enerjisiyle karşılayan şirket elektrik giderini azaltarak sıfırlamayı planlıyor.



Kervan Gıda kendi enerji ihtiyacını karşılama için güneş tarlası kuracak. Kervan Gıda, yeni aldığı ve alacağı arazilerde güneş tarlası kurarak kendi elektrik ihtiyacının tamamını karşılamayı planlıyor.

Kervan Gıda'dan KAP'a yapılan açıklamada dünyada kendi kategorisinde 6'ınco sırada olan şirketin dünya çapında marka olma yolunda sürdürülebilirlik ve karlılık hedefi doğrultusunda gerekli aksiyonları almaya devem edeceği bildirildi.

Fabrika çatırlarından elektrik üretiliyor

Şirketin en önemli maliyet kalemlerinden biri olan elektrik tüketimi konusunda kendi elektriğini üretmek üzere Manisa'da aldığı iki ayrı tarlada güneş tarlası yatırımı yapacağı kaydedildi. Şirketin yüzde 100 pay sahibi olduğu Manisa Akhisar'daki fabrika binasının çatısında 840 kWp/700 kWe gücünde güneş enerjisi yatırımının devreye girdiği ifade edilirken ardından Manisa'da yapımı devam eden Kervan Gıda tesisleri ve depolarının çatısında da 4581 kWp / 3800 kWe gücünde güneş enerjisi yatırımları başlatıldığı vurgulandı. Şirketin Manisa'ya taşınması sonrasında elektrik tüketiminin bir kısmının bu yatırımlar aracılığı ile karşılanacağı ifade edilirken


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön