16 / 06 / 2024

6 gün sonra altının kaderi baştan yazılacak!

6 gün sonra altının kaderi baştan yazılacak!

Altın, yatırımcıların 1-2 Kasım'da gerçekleştirilecek FED toplantısını bekleyişe geçmesiyle yatay seyretti.



Bloomberg HT'de yer alan habere göre; kıymetli metaller, Japon yetkililerin yeni gelenlere yardım etmek için devreye girmesiyle doların düşmesinin ardından Cuma günü iki haftanın en büyük kazancını kaydetti. Çin hisse senetlerinin düşmesi ile dolar pazartesi günü yeniden zayıfladı.

Dünyanın dört bir yanındaki merkez bankaları artan enflasyonu durdurmaya çalışırken, gözler Fed'in faiz kararına döndü.

6 gün sonra altının kaderi baştan yazılacak!

ABD imalat ve hizmet verileri, parasal sıkılaştırmanın ekonomik aktiviteyi yavaşlatmaya başladığına işaret etti.

Yatırımcılar, Fed'in 1-2 Kasım'daki toplantısında 75 baz puan, Aralık toplantısında ise 50-75 baz puan, faiz artırım döngüsünün 2023'ün başında yüzde 4,9'da zirve yapmasını bekliyor.

Bir başka büyük faiz artırımının altın piyasasında yeni kargaşayı tetiklemesi, fiziki altın üzerindeki baskıyı artırarak yatırımcıları dolara sığınmaya yönlendirebilir.

6 gün sonra altının kaderi baştan yazılacak!

IG Asia Pte Piyasa Stratejisti Yeap Jun Rong, Piyasa katılımcıları altın fiyatlarına tekrar güven duymadan önce Fed’in faiz artışlarında bir duraklama ya da son verme konusunda işaretler görmek istiyor” ifadelerini kullandı. Stratejist ardından şu yorumları yaptı:

“O zamana kadar fiyatlar genel bir düşüş eğiliminde hapis kalabilir ve gerçekleşecek herhangi bir ralli satış yeme riskini taşır”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön