06 / 05 / 2024

6 maddede sitelerde daimi yönetim!

6 maddede sitelerde daimi yönetim!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "sitelerde daimi yönetim" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...



1-Kat irtifakı oluşturulup, imalatı tamamlanan, oturuma açılmış sitelerde KMK madde 73 gereğince en fazla oturumdan bir yıla kadar sürebilen müteahhit yönetimindeki yönetimlere Geçici, Sitelerin asıl sahibi olan kat maliklerinin bu dönemden sonra oluşturduğu yönetimlere de Daimi Yönetim denir.


2-Daimi yönetimlerin işi zordur: Çünkü geçici yönetim kanunen kat maliklerinin, temsilcilerin, yönetim hatta denetim kurullarının tüm yetkilerini kullanabilirken, seçilecek daimi yönetim kat malikleri, temsilciler kurulu ile denetim kurulunun kontrolü ve denetimi altında çalışacaktır.


3-Zaman içinde, daimi yönetimlerde şahsi kırgınlıklar, beklentiler, hırslar dolayısı ile istikrasızlıklar oluşabileceği gibi, zaten tecrübesizlik dolayısı ile de yap-boz, deneme-yanılma üzerinden site yönetiminde belirsizlikler, verimsizlikler ortaya çıkar.


4-Daimi yönetimler yorulur ama her defasında yeni bir grup çıkar taze kanla site yönetimini bir daha yorar.


5-Zamanla profesyonel yönetime geçme fikirleri ortaya çıkar. Maalesef, site yönetimi taşere edilemez, ama bu gerçeği bilmeyen malikler ve yönetim kurulları yorgunluk ve bıkkınlıktan profesyonellikten para karşılığı iş yapmayı anlayan firmalardan hizmet alırlar.


6-Sonuçta ve maalesef, site yönetimleri kat maliklerini büyük borçlar altına sokarlar. Daimi yönetimlerden ricamız yönetim işini tasarlamadan deneme-yanılma, yap-boz ile denemekten ziyade konuya saha tecrübeli ve akademik tecrübeli danışmalar üzerinden hizmet kalitesi artışı ve gider düşüşü sağlamalarıdır.


http://www.konutsitesiyonetimi.com/YONETIMKURULUDANISMANI.pdf


6 maddede site yönetimleri formatı!




Geri Dön