05 / 05 / 2024

6 milyon emeklinin gözü kademeli zamda! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

6 milyon emeklinin gözü kademeli zamda! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Asgari ücretlilerin yanı sıra emeklilerin de gözü temmuz zammında. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından daha önce açıklanan kademeli zam oranına ilişkin çeşitli rakamlar telaffuz edilirken, zam oranlarının mayıs ve haziran enflasyonuna göre netleşmesi bekleniyor.



BAKANLIK ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Öte yandan haberde; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının konuyla ilgili hazırlıklara ve çalışmalara başladığı belirtildi. Bakanlık enflasyon artışı, refah payı ve seyyanen artış ile gerekli çalışmalara başlarken, pazartesi günü açıklanacak mayıs ayı ve haziran ayı enflasyon rakamlarına göre zam oranlarının netleşeceği kaydedildi.

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zammın hesaplanmasında 6 aylık enflasyon rakamının yanı sıra refah payı da eklenecek.  En düşük emekli aylığının yüzde 36 zamla 7 bin 500 liraya yükseltilmesinin ardından bu rakamın üzerinde maaş alan emeklilerin aylığına böylece refah payı da eklenecek.

2023 yılının başında memur ve emekli aylıklarına yüzde 30 oranında artırılmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön