05 / 05 / 2024

6 milyon emeklinin gözü kademeli zamda! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

6 milyon emeklinin gözü kademeli zamda! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Asgari ücretlilerin yanı sıra emeklilerin de gözü temmuz zammında. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından daha önce açıklanan kademeli zam oranına ilişkin çeşitli rakamlar telaffuz edilirken, zam oranlarının mayıs ve haziran enflasyonuna göre netleşmesi bekleniyor.



REFAH PAYI DA EKLENECEK

6 milyon emeklinin gözü kademeli zamda! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önceki açıklamalarında memur maşlarının da en düşük net 22 bin lira olacağını kamuoyu ile paylaşmıştı. Bu açıklamanın ardından gözler memur emeklisi maaşlarına çevrilirken, Erdoğan, daha önceki açıklamalarında, kamu işçilerinde olduğu gibi en düşük memur maaşını 15 bin liraya çıkartıp, üzerine eklenecek enflasyon ve refah payı ile en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkartılacağını belirtmişti.  Ayrıca Erdoğan, memur maaşlarındaki bu artışların, otomatik olarak emekli maaşlarına da yansıyacağının altını çizmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön