27 / 04 / 2024

6 soruda TOKİ Kastamonu Sosyal Konut Projesi 2022! Kastamonu ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

6 soruda TOKİ Kastamonu Sosyal Konut Projesi 2022! Kastamonu ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen TOKİ sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı. Peki, TOKİ Kastamonu'da kaç konut inşa edilecek? TOKİ, Kastamonu'nun hangi ilçelerinde konut inşa edilecek? İşte ayrıntılar...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen TOKİ sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı. Milyonlarca kişinin merak ettiği ve araştırdığı TOKİ Sosyal Konut Projesi'nin detayları resmen açıklandı. TOKİ 2022 sosyal konut projesi kapsamında Sinop'ta ilde kaç konut yapılacağı da kamuoyu ile paylaşıldı. İlk İşim TOKİ İlk Evim  projesi kapsamında illere göre konut sayısı halk ile paylaştı.

TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim başvuruları 14 Eylül'de başlayıp ve 31 Ekim 2022 tarihinde sonlanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, projesi tanıttığı açıklamasında şunları söyledi:

"Hedefimiz 81 ilimizde ve tüm ilçelerimizde 2023 - 2028 yıllarını kapsama alanına alan beş senelik süreçte 500 bin sosyal konut. 250 bin konut amaç halinde arsa yani vatandaş der ki bana alt yapısı hazırlanmış arsa verin, ben kendim yapacağım" 

Hangi ilde kaç sosyal konut projesi yapılacak? TOKİ sosyal konut nereye yapılacak?

Projelerde, özellikle mahalle kültürünü, komşuluk ilişkilerini gözetecek, yeşili hakim kılacak bir anlayışla hayata geçirildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her şeyden önce bu gerçeğin altını özellikle çizmek istiyorum, bu kampanya, sayısı ve kalitesi bakımından dünyadaki en büyük konut yatırımını ifade etmektedir" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hedeflerinin  tüm il ve ilçelerde 2023-2028 arasını kapsayan senelik süreçte 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa ve 50 bin iş yeri yapılması olduğunu halk ile paylaştı.

Peki, TOKİ Kastamonu'da kaç konut inşa edilecek? TOKİ, Kastamonu'nun hangi ilçelerinde konut inşa edilecek? İşte ayrıntılar...


Geri Dön