24 / 07 / 2024

699 bin liraya yeni yerli elektrikli otomobil geliyor! Satış için geri sayım başladı…

699 bin liraya yeni yerli elektrikli otomobil geliyor! Satış için geri sayım başladı…

Otomobil fiyatları artarken satış rakamları da rekor üstüne rekor kırıyor. Fiyatların artacağından korkanlar bir an önce araç almaya çalışırken, müjdeli bir haber geldi. Türkiye’nin yeni yerli otomobilinin çok yakında 699 bin liradan satışa çıkacağı duyuruldu.




Türkiye’nin yeni yerli elektrikli otomobil sektöründe önemli bir gelişme yaşandı. Agrotech şirketi, Joyce Elektrikli Araç Teknolojileri’nin yüzde 75 hissesini satın alarak otomotiv sektöründe dev bir adım attı. Böylece, Türkiye’nin yüzde 100 yerli üretim motor, batarya ve elektronik sistemlere sahip elektrikli araçlar üreteceği bildirildi. oyce Elektrikli Araç Teknolojileri tarafından geliştirilen bu yeni yerli elektrikli araçların satışına 29 Ekim 2024’te başlanacak.

30 ŞEHİRDE SATIŞA SUNULACAK!

Elektrikli araçlarla ilgili gelişmeler hakkında bilgi veren Dolu Batarya https://twitter.com/DoluBatarya  X sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı.

Geçen hafta Joyce adında bir elektrikli araç firmasını satın alan #Agrotech, dün gerçekleştirdiği etkinlikte ilk otomobilini tanıttı.

Tekirdağ'da 103 bin metrekare alana inşa edilecek 200 bin kapasiteli bir tesiste üretilecek L7 sınıfı otomobil, 29 Ekim 2024'te satışa sunulacak.

İlk etapta Çin'den ithal edilecek 3,5 metrelik araç, sonraki aşamada Agrotech'in yüzde 75'ini satın aldığı Joyce Teknoloji'nin geliştirdiği elektrik motoru, #Aspilsan hücreli batarya paketi ve BMS ile donatılacak.

Platform adını verdiği mimari üzerinden birçok farklı model geliştirmeyi planlayan firma, sene sonuna kadar 30 şehirde showroom ve 20 de yetkili servis kurarak geniş bir pazara hitap edecek.

VATANDAŞ YENİ OTOMOBİL İÇİN NE DEDİ? 

Fiat Doblo'da Nisan'a özel dev indirim fırsatı! Araç alacaklar hemen bakın: Kredi imkanı da var!

Benzine zam var mı? Son dakika benzin, mazot, LPG fiyatları! Akaryakıta zam var mı? 

ABD'li banka açıkladı: Dolar 30 TL’nin altına inecek! İşte o tarih

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön