28 / 04 / 2024

7. Ulusal Çatı ve Cephe Sempozyumu 3–4 Nisan'da!

7. Ulusal Çatı ve Cephe Sempozyumu 3–4 Nisan'da!

Çatı konusunda toplumsal bilincin artmasını ve çatı sektörünün gelişmesini misyon edinen Çatı Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), 3 – 4 Nisan 2014 tarihlerinde “7. Ulusal Çatı & Cephe Sempozyumu”nu düzenleyecek.



Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Yerleşkesi’nde düzenlenecek sempozyumda, sektördeki inovatif gelişmeler ve çalışmalar ele alınacak.

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, 3 milyar dolar büyüklüğe ulaşan çatı sektörünün gelişmesine katkıda bulunmayı temel öncelik olarak gördüklerini belirterek, 7. Ulusal Çatı & Cephe Sempozyumu'nun bu hedef doğrultusunda önemli bir adım olduğunu açıkladı. Yavuz sempozyum hakkında şunları söyledi:

 “Bu yıl 7'ncisini düzenlediğimiz sempozyum ile bugüne kadar yapılmış bilimsel ve teknik araştırma ile geliştirme-uygulama çalışmalarının yanı sıra çatı ve cephe sistemlerinin tasarım, yapım, kullanım, bakım, onarım ve dönüştürme süreçlerinde yer alan konsept, malzeme ve teknoloji alanlarındaki gelişmeleri paylaşmayı amaçlıyoruz. Sempozyum ayrıca Türkiye’de çatı ve cephe sistemleriyle ilgili süreçlerde yer alan tasarımcıları, malzeme üretici ve dağıtıcıları, uygulamacıları, araştırmacıları ve ilgili diğer meslek gruplarını bir araya getirerek, sektörün gelişmesine zemin oluşturacak. Bu bağlamda dünyada geçerli teknoloji ve standartlara ulaşarak yenilerini belirlemek için iş birliği olanaklarının geliştirilmesini de hedefliyoruz.” 

Sempozyumun açılışında ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, Sempozyum Yürütme Kurulu Başkanı Prof.Dr. Nihal Arıoğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Murat Soygeniş, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof.Dr. Nuran Kara Pilehvarian ve Braas Genel Müdürü Daniş Navaro birer konuşma yapacak. Konuk konuşmacı olarak açılışa katılacak olan Mimar Boran Ekinci ise ‘Çatı ve Cephe Sistemleri Hakkında Görüş ve Proje Örnekleri’ sunacak. 

ÇATIDER' in bu güne kadar gerçekleştirmiş olduğu 6 sempozyumda sunulan toplam 136 bildiriye ve 7. sempozyumdaki 33 bildiriye, www.catider.org.tr adresinde yer alan ‘’Yayınlar - Sempozyum Bildirileri‘’ bölümünden ulaşılabilecek.  7. Çatı & Cephe Sempozyumu, Mimarlar Odası Sürekli Mesleki Gelişim Merkezi'nce SMGM kapsamında değerlendiriliyor. Sempozyuma dinleyici olarak katılacak olan mimarlar gün başına 3 kredi alacak.

7. Ulusal Çatı &Cephe Sempozyumu BRAAS ana sponsorluğunda, Onduline, BTM, 3M, Multiplan, RHEINZINK , Ytong ve Atermit'in katkılarıyla gerçekleştiriliyor. 


7. Ulusal Çatı & Cephe Sempozyumu Hakkında:

Sektör temsilerinin yanı sıra akademi dünyasının saygın isimlerinin de katılacağı sempozyumda şu konu başlıkları ele alınacak. 

1. Çatı ve Cephe Sistemleri ve Bileşenleri

Kaplamalar, Yalıtım Malzemeleri, Taşıyıcı Bileşenler, Yardımcı Elemanlar ve Bileşenler

2. Çatı ve Cephe Sistemlerinin Performansları

Isıl Performans, Taşıyıcılık ile İlgili Performans, Su ile İlgili Performans, Nem ile İlgili Performans, Ses ile İlgili Performans, Yangın ile İlgili Performans, Hava Geçirimsizliği ile İlgili Performans, Doğal Aydınlatma ve Güneş Kontrolü ile İlgili Performans

3. Çatı ve Cephe Sistemlerinde Süreçler

Tasarım,  Yapım,  Kullanım,  Bakım / Onarım,  Yenileme, Dönüştürme

4. Sürdürülebilir Çatı ve Cephe Sistemleri

Sürdürülebilir Malzemeler, Enerji Etkinliği ve Kimlik Belgeleri, Ekolojik Tasarım, Ekolojik Yapım, Ekolojik Proje Yönetimi, Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi (LCA), Yaşam Döngüsü Maliyeti (LCC)

5. Çatı ve Cephe Sistemlerinde Görsel Etki

- Mimari Tasarımda Kompozisyon Bileşenleri Olarak Çatı ve Cephe Sistemleri,

- Çatı ve Cephe Sistemlerinin binanın kimlik, üslup gibi niteliklerinin, iç mekân etkisinin, iç-dış mekân ilişkisinin belirlenmesinde ve algılanmasındaki rolü. Felsefi (anlam), sosyal (iletişim, kimlik), psikolojik (algı, estetik) boyutlar

6. Çatı ve Cephe Sistemlerinde Yasal Olanaklar, Sınırlamalar ve Sigorta

- İlgili Yasa, Tüzük, Yönetmelik, Standart, Yönerge ve Şartnameler

7. Çatı ve Cephe Sistemlerinin Yapım ve Onarım Süreçlerinde İş Güvenliği

8. Tarihi Yapılarda Çatı ve Cepheler




Geri Dön