03 / 05 / 2024

7.2 milyar dolar neden kaçtı?

7.2 milyar dolar neden kaçtı?

Politika faizini yüzde 10.25 seviyesinden 19’a çıkaran Naci Ağbal’ın 4 aylık Merkez Bankası Başkanlığı döneminde hisse senedi ve tahvil piyasasına 3.52 milyar dolar yabancı portföyü girmişti. Ağbal’ın görevden alındığı tarihten bu yana ise 7.2 milyar dolarlık yabancı portföyü kaçtı.



‘YABANCILAR PİYASADA GÜVEN VE İSTİKRAR BEKLİYOR’

Cibre, şunları söyledi:

“Bu gelişme(Ağbal’ın politika faizini yükseltmesi), dolar kurunun stabil kalacağını, dolayısıyla da dolar bazında da kar edeceğini düşünen yabancı yatırımcıları cezbetti ve piyasaya çekti. Yabancılar hisse senedi bazında 723 milyon dolar, DİBS’te ise 2.8 milyar dolarlık giriş yaptı.

Ancak Naci Ağbal’ın görevden alınmasıyla birlikte endişeye kapılan yabancılar portföyünü peyderpey boşaltmaya başladı. Bunun altında yatırımcının dolar bazında zarar edeceği endişesi taşıyor.

Yabancıların bir ülkeye yatırım yapabilmesi için en önemli koşullar güvenilirlik, şeffaflık ve de piyasa koşullarının sağlanmasıyla birlikte, kurda istikrardır. Bunlar yoksa yabancı yatırımcılar neden gelsinler?”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön