15 / 05 / 2024

76 liralık destek 271 liraya çıkarıldı! Hesaplarınızı kontrol edin

76 liralık destek 271 liraya çıkarıldı! Hesaplarınızı kontrol edin

Pamuk üreticisine daha önce 76 Türk Lirası olan dekar başı desteğin 271 Türk Lirası yükseltildiğini dile getiren Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci,  ‘%256’lık yaklaşık 3,5 kat artış ile hayırlı uğurlu olsun' ifadelerini kullandı.



Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Hatay’da pamuk hasadı etkinliğine katılımda bulundu. Bakan Kirişçi pamuk üreticisine daha önce 76 Türk Lirası olan dekar başı desteğin 271 Türk Lirası yükseltildiğini belirterek, "% 256’lık yaklaşık 3,5 kat artış hayırlı uğurlu olsun" açıklamalarında bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı şekilde Melekli Mahallesi’nde pamuk hasadı etkinliğine katılım sağladı. Bakan Kirişci, biçerdövere binip pamuk hasat etti, ardından da eli ile pamuk topladı. Etkinlikte konuşan Bakan Kirişci, pamuk üreticisine yapılmış olan desteklemeleri anlattı. Kirişci, "Özel olarak gübre ve mazot desteği konusunda da, 2022 yılı ürünü ile ilgili, 68 TL olan mazot desteğimiz 250 TL olacak. 8 TL olan gübre desteğimiz 21 TL olacak. Daha önce 76 TL olan dekar başı desteğimiz 271 TL gibi bir düzeye çıkmış olacak. % 256’lık, yaklaşık olarak 3,5 kat artış hayırlı uğurlu olsun. Çiftçimize helali hoş olsun” şeklinde konuştu.

'BU ÜLKE ÜRETİYOR, ÜRETMEYE DE DEVAM EDECEK'

Verimliliği artırmak için de en önemli unsurlardan birinin sertifikalı tohumluk olduğunu ifade eden Kirişci, şu şekilde konuştu:

 76 liralık destek 271 liraya çıkarıldı! Hesaplarınızı kontrol edin


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön