25 / 07 / 2024

76 liralık destek 271 liraya çıkarıldı! Hesaplarınızı kontrol edin

76 liralık destek 271 liraya çıkarıldı! Hesaplarınızı kontrol edin

Pamuk üreticisine daha önce 76 Türk Lirası olan dekar başı desteğin 271 Türk Lirası yükseltildiğini dile getiren Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci,  ‘%256’lık yaklaşık 3,5 kat artış ile hayırlı uğurlu olsun' ifadelerini kullandı.


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


"Çünkü herhangi bir tohumluğu kullanmak yerine ne olduğu bilinen, şeceresi bilinen, verimliliği durumunda da kendini kanıtlamış, ispatlamış bir tohumu kullanmamız, biz üreticiler için de önemlidir. Ülkemiz üretimi açısından da son derece önemlidir. Son 20 senede sertifikalı tohumluk üretiminde tam 9 kat artış sağladık. 2021 senesi üretimimiz 1 milyon 324 bin ton düzeyine ulaşmış durumda Ülkemizde kullanılan tohumların hamdolsun % 96’sını artık bu ülkede üretir hale geldik. Son 20 senede sadece üretmekte de yetinmedik. 2021 senede ihracat rakamımız 215 milyon dolar, 117 ülkeye tohum ihraç ediyoruz.”

'TOHUM DESTEĞİMİZİ 24 LİRADAN 50 TÜRK LİRASI'NA ÇIKARDIK'

Üreticilerin yanında olmaya devam edeceklerini ifade eden Bakan Kirişci, “Mevcutta buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale ve çeltikte sertifikalı tohum desteğimiz dekar başına 24 TL. Şimdi biz, dekar başına 50 TL’ye çıkardık. Bu şekilde % 108’lik bir artış sağlamış olduk. Bu tohumlukları kullanan üreticilerimize, tohumları üreten üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun diyorum” şeklinde cümlelerini bitirdi.

 76 liralık destek 271 liraya çıkarıldı! Hesaplarınızı kontrol edin

Mardin Dargeçit’e TOKİ geliyor! 240 ay taksitle ev sahibi olun

Asgari ücrette 2023 yılı zammı! Yeni rakamı o isim açıkladı!

Mardin Artuklu’da 1.600 adet TOKİ ucuz konut fırsatı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön