02 / 05 / 2024

7'nci Turizm Ödülleri sahiplerini buldu!

7'nci Turizm Ödülleri sahiplerini buldu!

Her yıl 15 - 22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen ve bu yıl 39'uncusu kutlanan Turizm Haftası kapsamında İzmir'deki başarılı turizmciler ödüllendirildi. 2015 yılı 7'nci Turizm Ödülleri organizasyonunda 11 kişi ve kuruluş sektöre yaptıkları katkılar nede



Her yıl 15 - 22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen ve bu yıl 39'uncusu kutlanan Turizm Haftası kapsamında İzmir'deki başarılı turizciler ödüllendirildi. 2015 yılı 7'nci Turizm Ödülleri organizasyonunda 11 kişi ve kuruluş sektöre yaptıkları katkılar nedeniyle ödül aldı.

 

Sabancı Kültür Sarayı'nda düzenlenen organizasyonda yerel yönetimler, merkezi idare ve kentteki sivil toplum kuruluşlarının gayretleriyle İzmir'in turizm sektöründe önemli gelişmeler olduğuna dikkat çeken  İzmir  Valisi Mustafa Toprak, "Turizm sağladığı gelir ve istihdamın yarımda 50'ye yakın alt sektöre de lokomotif görevi görüyor" dedi. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Derneği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler ise Türkiye'de 1982 yılında teşvik kanununun çıktığında toplam turist sayısının 1 milyon 400 bin olduğunu hatırlatarak, "Bugün turist sayımız 37 milyon oldu. 1 milyar 387 milyon olan dünya turist sayısı da her yıl yüzde 3 ila 4 artıyor" diye konuştu. 


1982 yılında Türkiye'nin yatak sayısı toplam 62 bin iken bugün bu rakamın 2 buçuk milyona ulaştığına dikkat çeken İşler, "Aynı dönemde turizm gelirlerimiz de 400 milyon dolardan 36 milyar dolara, Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli tesis sayımız 596'dan 5 bine çıktı. Yılda 2 buçuk milyar dolar sadece otellerimizde teknik servis bakım onarım bedeli ödüyoruz. İstihdamın yüzde 16.5'ini, ihracatın da yüzde 21.5'ini oluşturuyoruz. İzmirli turizmciler olarak yüzde 11.5, ihracatla birlikte yüzde 15'lere varan istihdam sağlıyoruz" dedi. 


Ödül kazananlar 

Turizm Profesyoneli: Funda Çam - Wyndnam Grand izmir Özdilek Oteli Genel Müdürü 

Konaklama Tesisi (Resort Otel): Boyalık Beach Hotel Spa Konaklama Tesisi (Şehir Oteli): Hilton İzmir Otel Profesyonel Turizm Rehberi: Konstantino Reggio 

Sağlık Turizmine Katkı: Medical Park Hastaneler Grubu Seyahat Acentesi: İtaltur Turizm 

Seyahat Acentesi Tur Operatörü: Turkuaz Turizm 

Şef Aşçı: Necdet Polat 

Yeme İçme ve Eğlence Tesisi: Beğendik Abi Lokantası Onur ödülü: Zuhal Yorgancıoğlu 

Özel ödül: Nevzat Peker 

 

Dünya


Geri Dön