28 / 04 / 2024

9 bölgede kentsel dönüşüm başlatan Bursa, 10’uncu bölgeye hazırlanıyor!

9 bölgede kentsel dönüşüm başlatan Bursa, 10’uncu bölgeye hazırlanıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın depreme karşı dirençli kent haline getirilmesi için 7 ayrı bölgede kentsel dönüşüm projelerini kesintisiz devam ediyor. Başkan Aktaş, Bursa’nın birçok bölgesinde kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentsel dönüşüm konusunda yaptığı açıklamada, depremin beklemediğin ve Bursa’nın da bekleyecek bir dakikası olmadığını söyledi. Aktaş, ‘Biz Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü katkıyı doğrudan ya da dolaylı bir şekilde sağlıyoruz. Artık insanlar da tehlikenin farkına varıp kendi çocukları için el ele verip dönüşümü desteklemeli’ diye konuştu.

Aktaş, ‘Şu an bu kartopu, bir çığa dönüştü. Buna Allah’ın kulu mani olamaz. Değirmenönü’nde, Karapınar’da, Ulus’ta, Arabayatağı’nda, Beşyol’da, İstanbul Caddesi’nde, Gaziakdemir’, Sıcaksu’da ve bunun yanı sıra, 1050 Konutlar’da dönüşüm var. Allah’ın izniyle Altıparmak’ta da sırada. Hanlar bölgesinde büyük bir kararlılıkla dönüşüme devam ediyoruz. Kentsel dönüşüm bir seyyar satıcı değildir, kapınıza gelmez. Siz bu hususta kararlıysanız, müteahhitler, özel sektör ve Burkent marifetiyle bu dönüşüm yapılabilir. Fakat 30-40 yılık binayı vereyim. Üstüne hiç para vermeden sıfır konut alayım derseniz bu kentsel dönüşüme girmez.

9 bölgede kentsel dönüşüm başlatan Bursa, 10’uncu bölgeye hazırlanıyor!

Evlatlarımızın geleceğini önemsiyoruz. Bizim onları daha kaliteli ve depreme dirençli konutlarda yaşatmak, vatanına, milletine ve aynı zamanda, bayrağına bağlı insanlar olarak yetiştirmek gibi görevimiz bulunuyor. Gecemizi gündüzümüze bu yüzden katıyoruz. Önümüzdeki iki sene içerisinde kent genelinde süren ve hedeflenen toplam 870 bin metrekare proje alanında; 1968 adet bina ve 7592 adet bağımsız bölümü yıkarak, 9 bin 980 adet konutun inşaatına başlayacağız” dedi.

RİSKLİ YAPILAR KALKIYOR VİTRİN YENİLENİYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Caddesi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde, Beşyol Kavşağı luplarının yapılacağı bölgede kalan riskli binaların yıkımını sürdürüyor. Bugüne kadar proje doğrultusunda, 89 riskli binanın yıkımı sona ererken, yaklaşık 9 bin metrekare alan açığa çıkarıldı.

9 bölgede kentsel dönüşüm başlatan Bursa, 10’uncu bölgeye hazırlanıyor!

Bursa’nın İstanbul’a açılan kapısı olan fakat plansız binalar ve düzensiz tamirhanelerle görüntü kirliliğinin ortaya çıktığı İstanbul Caddesi’nin modern görünüm kazanması için başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk aşamasında inşaatlar tamamlanma aşamasına geldi. Toplam 240 bin metrekarelik projenin 120 bin metrekarelik ilk aşamada hak sahipleriyle uzlaşma oranı yüzde 100’ü buldu. Proje çerçevesinde inşaatın sürdüğü 1 no’lu adada 30 iş yeri, 118 ofis ve 193 evden oluşan projede artık hak sahiplerine anahtar teslimine az kaldı.

Bugüne kadar riskli 89 binanın yıkımı sona ererken, yaklaşık 9 bin metrekare alan açığa çıkarıldı. Beşyol Kavşağı bağlantı kollarının inşa edileceği bölge sınırlarında kalan riskli yapıların kaldırılmasından sonra kavşak kolları imalatına da başlanacak. Beşyol Kavşağı bağlantı kolları çevresinde mevcut 218 yapı ve bunun yanı sıra, 650 bağımsız bölümün yıkımları, tahliye işlemlerinin tamamlanmasından sonra gerçekleştirilecek.

Hakan Fidan ‘Takip ediyoruz’ demişti! KKTC’de yabancıya mülk satışı yüzde 0.77!

Depremden önce 5 milyon konutun yenilenmesi gerekiyorken şu an bu sayı 5 milyon 700 bini buldu!

İzmir’de acil nitelikli ve kamusal planlama yapılmalı!


Geri Dön