12 / 05 / 2024

90 gün sigortası olanlar kimliğinizle SGK'ya koşun! İŞKUR 9.932 TL nakit yardım yapıyor! 

90 gün sigortası olanlar kimliğinizle SGK'ya koşun! İŞKUR 9.932 TL nakit yardım yapıyor! 

Birçok insanın dayanağı olan SGK, Türkiye Cumhuriyeti kimliği ile başvuruda bulunanlara çeşitli nakdi destekler sunuyor. Bu desteklerin içinde en dikkat çekeni ise çalışan annelere yönelik sağlanan yardımdır. İŞKUR aracılığıyla verilen bu yardım, tamı tamına 9 bin 932 TL gibi ciddi bir miktarda sunu



90 gün sigortası olanlar kimliğinizle SGK ya koşun! İŞKUR 9.932 TL nakit yardım yapıyor! 

Geçici iş göremezlik ödeneği, analık izni süresince kadınlara, çalışmayan her gün için sunulan bir kolaylıktır. Asgari ücretle çalışan anne için 112 gün için ödenen para 24.908 TL'dir. Ayrıca çocuk sayısına göre doğum yapan kadınlara ayrı miktarlarda para ödenmektedir. İlk çocuk için ödenen para 300 TL iken ikinci çocuk için ödenen para 400 TL’dir. Üçüncü çocuk için ise 600 TL ödenmektedir. Bu ödemeler annenin çalışma durumuna göre yapılmaktadır. 

Yarı zamanlı çalışan kadınlara 9932 TL 

Doğum yapan kadınlara ilk doğumda 60, ikinci doğumda ise 120 gün süreyle yarı zamanlı çalışma hakkı tanınmaktadır. Diğer yandan ilk kez anne olan annelere İŞKUR, 9.932 TL ödeme yapmaktadır. Bu, SGK iş birliği ile sağlanan önemli bir destektir. 

SGK açıklama yaptı! Bu kişiler emekli olamayacak!

SGK'ya borçlanma yapacaklara kırmızı kodlu uyarı! Asgari ücret zammı maliyetleri arttıracak!

SGK personel alımına dair duyuru yayımladı! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön