27 / 04 / 2024

SGK açıklama yaptı! Bu kişiler emekli olamayacak!

SGK açıklama yaptı! Bu kişiler emekli olamayacak!

Son dönemlerde erken emeklilik konusu  gündemdeyken SGK’dan şok bir açıklama geldi. Açıklamaya göre bazı kişilerin emekli olamayacağı paylaşıldı. EYT hakkında alınan son kararla bu konuya bir açıklık getirildi. 



Uzun süredir gündemden düşmeyen konulardan olan EYT (Emeklilikle Yaşa Takılanlar), çoğu kişinin emekli olmasını sağlamıştı. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamada bu kararın resmen iptal edildiği belirtildi. Yeni kararı resmi olarak duyuran SGK, bu konuda  vatandaşların akıllarında yeni soru işaretlerini oluşturdu. EYT’nin resmi iptalinin artık gündemden düşmüş olması bekleniyor. İşte SGK tarafından yapılan açıklama sonucunda EYT kapsamındaki kişilerin emeklilik durumu ne olacak, tüm detaylar haberimizde… 

SGK açıklama yaptı! Bu kişiler emekli olamayacak!

EYT kararında alınan son durum

Türkiye’de tartışılan konulardan biri olan EYT, prim sayısını tamamlayan ancak yaşını bekleyen kişileri kapsamaktaydı. Yaş şartını yerine getiremeyen kişiler EYT kapsamında emekli olabilme hakkına sahip olabilmekteydi. Ancak alınan son kararın ardından EYT resmen iptal edildi. Birçok nedene bağlı olarak alınan bu karar EYT konusunu gündemden düşürüyor. 

Mali sürdürülebilirlik, sistem dengelemesi ve kaynak yönetimi gibi faktörlerin EYT’nin iptaline yol açtığı belirlendi. Alınan bu kararın mali sürdürebilirliği sağlaması planlanıyor. EYT kapsamında emekli olanların da geleceğini etkileyen bu durum bu kişilerin emekliliklerinin yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön