15 / 05 / 2024

 A101, BİM, ŞOK, Migros Market ve tüm zincir marketlerde bu ürünler raflardan kaldırılıyor! 81 ilde yasak...

 A101, BİM, ŞOK, Migros Market ve tüm zincir marketlerde bu ürünler raflardan kaldırılıyor! 81 ilde yasak...

Gıda düzenlemeleri ve denetlemeleri kapsamında, Türkiye'de nar aromalı ürünlerin satışı denetim altında tutuluyor. Bu çerçevede nar ekşisi izlenimi veren veya nar aromalı olarak etiketlenen ürünlerden, nar sosu, narlı sos, nar ekşili sos, nar aromalı şurup ve nar ekşili şurup gibi ürünlerin satışı



Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hazırladığı "Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik," nar ekşisi ürünleriyle ilgili önemli düzenlemeler getiriyor.  Nar ekşisi, artık nar, nar suyu, nar suyu konsantresi ve su dışında başka hiçbir gıda bileşeni eklenmeden üretilmesi gerektiği savunuluyor

A101, BİM, ŞOK, MİGROS: BU ÜRÜN RAFLARDAN KALDIRILIYOR....

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, nar ekşisine, nar, nar suyu, nar suyu konsantresi ve su dışında başka bir gıda bileşeni eklenemeyecek.

81 İLDE YASAK!

Nar ekşisi izlenimi veren nar aromalı sos, nar sosu, narlı sos, nar ekşili sos, nar aromalı şurup ve nar ekşili şurup gibi isimlerle nar ekşisi benzeri ürünler yurt içinde piyasaya sürülmeyecek. Bu kapsamda yurt içinde piyasaya arzına izin verilmeyen ürünler, 30 Haziran 2024'ten sonra piyasada bulundurulamayacak.

 A101, BİM, ŞOK, Migros Market ve tüm zincir marketlerde bu ürünler raflardan kaldırılıyor! 81 ilde yasak...

''BU ÜRÜN SATILAMAZ''

Bakanlık tarafından yapılan çalışma kapsamında zincir marketlerin hizmet verdikleri alanlarına göre neleri satıp neleri satamayacakları baştan belirlenece. Burada bir kademelendirme yapılacak. 5 bin metre ve üstünde alanlara sahip marketler için bir sınırlama söz konusu olmayacak.

Bu metrekarenin altında alana sahip marketler için ise tek tek alanlarına göre bir listeleme yapılacak. Örneğin, "Alanı bin metre kare olan marketler beyaz eşya, telefon, alanı 2 bin metre kare alanlar mobilya, sigara gibi ürünleri ürünleri satamaz" denilecek. Bu alanların ne kadar olacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

ŞOK Markete 2 yıl garantili elektrikli süpürge, bulaşık makinesi, buzdolabı, çamaşır makinesi geliyor!

Tarım Kredi Marketlerde 50'ye varan indirim kampanyası başlıyor! Ayçiçeği yağı, çay, sabun, deterjan, kağıt peçete...

ŞOK’ta pazar indirimi! 12 parça çay takımı 90 TL’ye, siyah zeytin 29,75 TL’ye, Pril bulaşık deterjanı 48,75 TL’ye düştü!


 


Geri Dön