03 / 05 / 2024

AB turistlerinin tercihi ABD ve Türkiye oldu!

AB turistlerinin tercihi ABD ve Türkiye oldu!

Avrupa Birliği istatistik kuruluşu EUROSTAT, 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla AB turizmine ilişkin verileri yayınladı. AB turistlerinin ziyaret etmeyi çok istediği ülkelerin ABD, Türkiye ve İsviçre olduğunu açıklandı.



EUROSTAT, 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla AB turizmine ilişkin verileri yayınladı. Açıklamada ABD ve Rusya’nın AB vatandaşlarının turizm amaçlı AB-dışı gecelemelerinde üçte birlik bölümü geçirdikleri ülkeler olduğu bildirildi. Açıklamada, “ABD ve Türkiye, Avrupa Birliği zirvedeki AB-dışı destinasyonları” denildi.


ABD, TÜRKİYE, İSVİÇRE AB’NİN EN SEVDİĞİ TURİSTİK DESTİNASYON


Açıklamaya göre 2014’te AB vatandaşlarının AB dışındaki turistik amaçlı gecelemelerinin yüzde 14.1’i Amerika Birleşik Devletleri’nde oldu. AB vatandaşlarının birlik dışında turistik amaçlı gecelemelerinin yüzde 11.6’sı ise Türkiye’de gerçekleşti. İsviçre’de ise gecelemelerin yüzde 4.9’u meydana geldi.


Rapora göre ABD’yi en çok Danimarka, İrlanda, Fransa, Lüksemburg, Macaristan ve İngiltereli turistler seviyor. EUROSTAT, “AB-dışı turizm gecelemelerinin yüzde 11.6’sının gerçekleştiği Türkiye AB sakinleri için en yaygın ikinci ülke oldu. Türkiye Belçika, Bulgaristan, Almanya, Hollanda, Avusturya ve Polonya sakinleri için bir numaralı destinasyon” açıklaması yaptı.


Sözcü


Geri Dön