18 / 05 / 2024

AB turistleri nereyi tercih ediyor

AB turistleri nereyi tercih ediyor

Avrupa Birliği istatistik kuruluşu EUROSTAT, 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla AB turizmine ilişkin verileri yayınladı. AB turistlerinin ziyaret etmeyi çok istediği ülkelerin ABD, Türkiye ve İsviçre olduğunu açıklandı.

AB Grup Bayrak Towers projesinden ilk detaylar!

AB Grup Holding yeni bir projeye başlamaya hazırlanıyor. Bayrak Towers projesi İstanbul Avrupa Yakası Küçükçekmece'de inşa edilecek.

AB Bodrum'un katı atık projesi için verdiği hibeyi geri aldı!

Bodrum'un 50 yıllık katı atık sorununu çözecek projenin yapılacağı alanın SİT alanı olduğununu ortaya çıkması ile proje iptal oldu, AB verdiği hibeyi geri aldı.

AB karayolu engellerini kaldırırsa Türkiye ihracatı artacak!

Konuya ilişkin hazırlanan AB raporunda 2016 başında başlaması beklenen gümrük birliği'nin güncellenmesi müzakerelerinde Türkiye'nin elini güçlendireceği belirtildi.

AB Grup'tan Basın Ekspres Yolu'na 350 milyon dolarlık proje!

Gerçekleştirdiği lüks projeler ile adından söz ettiren AB Grup Holding, Basın Ekspres Yolu'nda hayata geçireceği proje için 350 milyon dolar yatırım yapacak. İşte projenin ayrıntıları...

AB Holging Başkanı Muhsin Bayrak'a Kızılay'dan ödül!

Bağışları ile Kızılay’a katkı sağlayan iş dünyası temsilcileri Türk Kızılay’ı tarafından düzenlenen törenle ödüllendirildi. AB Grup İnşaatın bağlı olduğu AB Grup Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak ödül sahibi oldu.

Akkuyu inşaatının AB hukukuna uyması bekleniyor!

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic, "AB yolundaki Türkiye'nin, Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında AB hukukuna uymasını bekliyoruz" dedi.

AB Grup'tan Güneşli'ye 35 milyon TL'lik proje!

AB Grup Holding tarafından Güneşli ’de hayata geçirilen 147 dairelik AB Yaşam Evleri projesinde, kalan son 25 özel daireye yoğun ilgi devam ediyor.

AB Bölgesel Uyum ve Kentsel Gündeme Toplantısı düzenlendi!

AB Dönem Başkanı Letonya’nın başkenti Riga’da 10 Haziran 2016 tarihinde “Uyum Politikası, Bölgesel Uyum ve Kentsel Gündeme ilişkin Gayriresmi Bakanlar Toplantısı” düzenlendi.

Kuyucuk Gölü AB ülkelerinde gösterime girdi!

AVRUPA Komisyonu'nun, Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi kapsamında "Turizm ve Korunan Alanlar" temasıyla, 6 yıl önce seçkin destinasyonlar arasına soktuğu Kars'ın Kuyucuk Gölü'yle ilgili tanıtım filmleri ve belgeseller, AB ülkelerinde gösterime girdi

Kars'ın Kuyucuk Gölü AB ülkelerinde tanıtılıyor!

AVRUPA Komisyonu'nun, Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi kapsamında, 6 yıl önce seçkin destinasyonlar arasına soktuğu Kars'ın Kuyucuk Gölü'yle ilgili tanıtım filmleri ve belgeseller, AB (Avrupa Birliği) ülkelerinde gösterime girdi.

Kars Avrupalı turistleri bekliyor!

Binlerce yıllık geçmişiyle birçok medeniyetin kültürel izlerini barındıran Kars'ın daha çok Avrupalı turiste ev sahipliği yapması amacıyla AB ülkelerindeki tanıtımlara hız verilecek.

Folkart Yapı AB'nin en uzun binasını inşa etmeyi planlıyor!

İzmirli inşaat şirketi Folkart, 5 yılda Türkiye'nin en büyüğü olmayı hedefledi. Şirket, 340 metrelik rezidansla da AB rekorunu kıracak. Firma yeni projesi Folkart Life Bornova'yı satışa sundu..

AB Yaşam Evleri’nde son 25 özel daire!

AB Grup Holding tarafından Güneşli ’de hayata geçirilen 147 dairelik AB Yaşam Evleri projesinde, kalan son 25 özel daireye yoğun ilgi devam ediyor.

AB turistleri nereyi tercih ediyor Haberi

AB turistleri nereyi tercih ediyor

EUROSTAT, 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla AB turizmine ilişkin verileri yayınladı. Açıklamada ABD ve Rusya’nın AB vatandaşlarının turizm amaçlı AB-dışı gecelemelerinde üçte birlik bölümü geçirdikleri ülkeler olduğu bildirildi. Açıklamada, “ABD ve Türkiye, Avrupa Birliği zirvedeki AB-dışı destinasyonları” denildi.


ABD, TÜRKİYE, İSVİÇRE AB’NİN EN SEVDİĞİ TURİSTİK DESTİNASYON


Açıklamaya göre 2014’te AB vatandaşlarının AB dışındaki turistik amaçlı gecelemelerinin yüzde 14.1’i Amerika Birleşik Devletleri’nde oldu. AB vatandaşlarının birlik dışında turistik amaçlı gecelemelerinin yüzde 11.6’sı ise Türkiye’de gerçekleşti. İsviçre’de ise gecelemelerin yüzde 4.9’u meydana geldi.


Rapora göre ABD’yi en çok Danimarka, İrlanda, Fransa, Lüksemburg, Macaristan ve İngiltereli turistler seviyor. EUROSTAT, “AB-dışı turizm gecelemelerinin yüzde 11.6’sının gerçekleştiği Türkiye AB sakinleri için en yaygın ikinci ülke oldu. Türkiye Belçika, Bulgaristan, Almanya, Hollanda, Avusturya ve Polonya sakinleri için...