19 / 05 / 2024

AB turistleri türkiyeye geliyor mu

AB turistleri türkiyeye geliyor mu

Avrupa Birliği istatistik kuruluşu EUROSTAT, 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla AB turizmine ilişkin verileri yayınladı. AB turistlerinin ziyaret etmeyi çok istediği ülkelerin ABD, Türkiye ve İsviçre olduğunu açıklandı.

AB ülkeleri arasında en çok çalışma saati ile zirveyi gören Türkiye, ücretlere gelince dipte kaldı!

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında en çok çalışan Türkiye, çalışanların aldığı ücretlere gelince dipte kaldı. Türkiye, haftada 44.2 saatlik çalışma süresiyle Avrupa’da çok çalışan ülke oldu.

Konutlarda tüketilen elektrik ve gaz fiyatları zirve yaptı! 

Avrupa İstatistik Ofisi, AB üyesi ülkelerde bu yılın ilk yarısında konutlarda tüketilen elektrik ve doğal gaz fiyatlarına dair verileri yayımladı. Bu kapsamda AB ülkelerinde tüketilen elektrik ve gaz fiyatları zirve yaptı.

Arçelik dev satın almada sona yaklaştı! AB'den onay çıktı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Arçelik'in Whirlpool'un Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki ev aletleri faaliyetlerini satın almasına onay verdi. İşte tüm detaylar...

Türkiye yeni dönemde AB ile beyaz sayfa açmalı!

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ikinci tur seçimlerin ardından Avrupa Birliği ile ilişkilerin canlandırılması gerektiğini belirterek, “Türkiye, adayı olduğu ve gümrük birliği içinde bulunduğu AB ile ilişkilerini yeniden düzenlemeli” dedi.

AB, Türkiye için büyüme tahminini ve enflasyon oranını açıkladı

AB Komisyonu'nun "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2023 İlkbahar" raporu yayımlandı. AB Komisyonu raporunda Türkiye ekonomisinin 2023 ve 2024 yıllarındaki büyüme ve enflasyon rakamları belli oldu.

AB Komisyonu açıkladı! Enflasyon yüksek kalmaya devam edecek

AB Komisyonu, Türkiye'ye has yayımladığı son raporda tahminlerini güncellerken, ülkede devam eden aşırı gevşek para politikası izlendiğinde enflasyonun yüksekten seyretmeye devam edeceği yazıldı. Enflasyon rakamının sadece yavaş bir halde aşağı gelebileceği kaydedildi.

AB'de yeni otomobil satışları yüzde 28,8 artarak 1 milyonu aştı!

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Avrupa Birliği (AB) otomobil pazarında toplam satışlar, geçen ay yüzde 28,8 arttı ve 1 milyonu aştı.

Motorin için 100 dolar fiyat uygulaması cevap bekliyor! Yarın dananın kuyruğu kopacak! Tüm gözler AB ülkelerine çevrildi

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Rus rafineri petrol ürünlerinden biri olan motorin variline 100 dolar, sıvı yakıtın varil fiyatına ise 45 dolar tavan fiyat uygulanmasını değerlendiriyor. Yarın dananın kuyruğu kopacak! Tüm gözler AB ülkelerine çevrildi...

AB Rus petrolüne tavan fiyatta anlaştı. Petrol fiyatları nasıl etkilenecek?

AB içinde süren tartışmalar sona erdi ve AB Rus petrolüne tavan fiyat uygulamasında uzlaştı. Peki uygulama ne zaman başlayacak ve piyasalar nasıl etkilenecek?

IMF'den AB'ye zehir zemberek uyarı

Uluslararası Para Fonu (IMF), AB ülkelerini bütçe açıkları ve yüksek borç oranları nedeniyle uyardı. Avrupa Birliği'ni (AB) bütçe kurallarını güncellemesi gerektiğini belirten IMF, yüksek borca sahip AB ülkelerinin de bütçe açıklarının bir kaç yıla kadar düşürülmesi konusunda birliği uyardı.  

Rus iş insanı Roman Abramovich AB'ye yaptırım davası açtı

Rusya Ukrayna savaşı yüzünden AB'nin yaptırım listesine alınan Rus iş insanı Roman Abramovich, hakkındaki yaptırımların kaldırılması için dava açtı. Abramovich, 19 yıldır sahibi olduğu Chelsea'yi yaptırımlar yüzünden satma kararı almıştı.

Tofaş’tan bomba haber geldi! Tofaş Şahin ortalığın tozunu attırmak için geri dönüyor!

Son zamanlarda 2022 model Tofaş Şahin çıktı mı? Türkiyeye ne zaman geliyor sorusunun yanıtı ise merak edilenler arasında yer alıyor. 2022 model Tofaş Şahin ile ilgili güncel detayları haberimizde bulabilirsiniz...

AB'de ticari araç satışları sert düştü!

AB'de yeni ticari araç tescilleri, aralık ayında önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,4 geriledi ve 155 bin 963 seviyesine kadar düştü.

AB turistleri türkiyeye geliyor mu Haberi

AB turistleri türkiyeye geliyor mu

EUROSTAT, 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla AB turizmine ilişkin verileri yayınladı. Açıklamada ABD ve Rusya’nın AB vatandaşlarının turizm amaçlı AB-dışı gecelemelerinde üçte birlik bölümü geçirdikleri ülkeler olduğu bildirildi. Açıklamada, “ABD ve Türkiye, Avrupa Birliği zirvedeki AB-dışı destinasyonları” denildi.


ABD, TÜRKİYE, İSVİÇRE AB’NİN EN SEVDİĞİ TURİSTİK DESTİNASYON


Açıklamaya göre 2014’te AB vatandaşlarının AB dışındaki turistik amaçlı gecelemelerinin yüzde 14.1’i Amerika Birleşik Devletleri’nde oldu. AB vatandaşlarının birlik dışında turistik amaçlı gecelemelerinin yüzde 11.6’sı ise Türkiye’de gerçekleşti. İsviçre’de ise gecelemelerin yüzde 4.9’u meydana geldi.


Rapora göre ABD’yi en çok Danimarka, İrlanda, Fransa, Lüksemburg, Macaristan ve İngiltereli turistler seviyor. EUROSTAT, “AB-dışı turizm gecelemelerinin yüzde 11.6’sının gerçekleştiği Türkiye AB sakinleri için en yaygın ikinci ülke oldu. Türkiye Belçika, Bulgaristan, Almanya, Hollanda, Avusturya ve Polonya sakinleri için...