21 / 05 / 2024

ABD enflasyon rakamları belli oldu!

ABD enflasyon rakamları belli oldu!

Piyasaların merakla beklediği ABD Haziran ayı  enflasyon rakamları açıkladı. Buna göre haziran ayı tüketici enflasyonu yıllık bazda yüzde 3, aylık bazda ise yüzde 0,2 oldu.



ABD ENFLASYONU 2 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE İNDİ!

Çekirdek enflasyon haziran ayında yüzde 4,8 seviyesi ile beklentilerin altında açıklandı.

Piyasalarda tüketici enflasyonunun haziran ayında yıllık bazda yüzde 3,1, aylık bazda ise yüzde 0,3 olması bekleniyordu. Çekirdek TÜFE'nin ise yıllık yüzde 5 olması bekleniyordu.

Enflasyon mayıs ayında beklentilere paralel gelerek yıllık bazda yüzde 4 oldu, aylık bazda yüzde  0,1 olmuştu. Bu verilerle beraber ABD’de enflasyon 2 yılın en düşük seviyesine düştü.

Enflasyon verileri, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) parasal sıkılaştırmanın sonuna yaklaşıp yaklaşmadığına yönelik beklentiler konusunda belirleyici olarak görülüyordu.

Peki ABD enflasyon rakamları sonrası altın fiyatları ne oldu? ABD enflasyon rakamlarından sonra altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? ABD enflasyon rakamları açıklandıktan sonra dolar kuru ne oldu? İşte ABD enflasyon rakamları sonra altın ve dolar fiyatı...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön