23 / 05 / 2024

ABD hisse senedi Nvidia'nın kazançlarıyla yükseldi

ABD hisse senedi Nvidia'nın kazançlarıyla yükseldi

Yonga üreticisi Nvidia'nın büyük kazançları, küresel piyasaların son günlerde ABD hükümetinin temerrüde düşme olasılığına ilişkin endişelerle düşmesinin ardından ABD hisse senedi vadeli işlemlerinin Perşembe günü yükselmesine yardımcı oldu.



Önümüzdeki ay vadesi dolacak Hazine bonolarının getirisi - hükümetin parasının biteceği tahmin edilen tarih civarında - bir gecede yüzde 6,06'ya ulaşarak 20 yıldan fazla bir sürenin en yüksek noktasına ulaştıktan sonra yüzde 5,8'e geriledi.

İki yıllık Hazine tahvillerinin getirisi 0,08 puan artarak yüzde 4,42'ye yükselirken, 10 yıllık tahvillerin getirisi 0,04 puan artarak yüzde 3,76'ya yükseldi. Dolar, diğer altı para biriminden oluşan sepet karşısında yüzde 0.2 güçlendi.

Birleşik Krallık altın fiyatları, enflasyonun Nisan ayında yüzde 8,7'ye düştüğünü gösteren verilerin ardından, İngiltere Merkez Bankası'nın tahmin ettiğinden çok daha küçük bir düşüşle daha da düştü.

İki yıllık tahvillerin getirisi 0,07 puan artışla yüzde 4,44'e yükselirken, 10 yıllık tahvillerin getirisi 0,09 yüzde puanı artışla yüzde 4,3'e yükseldi ve Ekim 2022'deki seviyesine yaklaştı. Şansölye Kwasi Kwarteng, finansal piyasaları bir kuyruk noktasına gönderdi.

“Birleşik Krallık'ta enflasyonun kontrolden çıkmasıyla ilgili devam eden bir korku var. LMAX Group piyasa stratejisti Joel Kruger, "Merkez bankasının bu konuyu ele alma yeteneği hakkında bazı endişeler var" dedi.

Ülkenin merkez bankası Pazar günkü seçimler öncesinde faiz oranlarını yüzde 8,5'te sabit tutarken, Türk lirası Perşembe günü dolar karşısında 19.925'e geriledi ve tarihin en düşük seviyesini gördü.

ABD hisse senedi Nvidia nın kazançlarıyla yükseldi

Asya'da, Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 1,9, Avustralya'nın S&P/ASX 200 yüzde 1 ve Çin'in gösterge CSI 300 endeksi yüzde 0,2 düştü. Japonya'da Topix yüzde 0.3 düştü.

En son dünya haberlerini aşağıdaki bağlantılardan kontrol edin:


Geri Dön