04 / 05 / 2024

ABD hisse senedi Nvidia'nın kazançlarıyla yükseldi

ABD hisse senedi Nvidia'nın kazançlarıyla yükseldi

Yonga üreticisi Nvidia'nın büyük kazançları, küresel piyasaların son günlerde ABD hükümetinin temerrüde düşme olasılığına ilişkin endişelerle düşmesinin ardından ABD hisse senedi vadeli işlemlerinin Perşembe günü yükselmesine yardımcı oldu.



Wall Street'in referans göstergesi S&P 500'ü izleyen sözleşmeler yüzde 0,6 yükseldi ve Nasdaq 100'ü izleyenler New York açılışı öncesinde yüzde 2 yükseldi ve Çarşamba günkü düşüşlerin ardından bir toparlanmaya işaret ediyor.

Üretken yapay zeka sistemlerinde kullanılan çiplere yönelik artan talebin desteğiyle Çarşamba günü üç aylık kazançları analist beklentilerinin çok üzerinde olan Nvidia , piyasa öncesi ticarette yüzde 27 yükselirken, diğer teknoloji şirketleri de kazançlar bildirdi.

Avrupa'nın en büyük teknoloji şirketi ASML yüzde 5, BE Semiconductor ise yüzde 8 arttı. Asya'da Güney Koreli SK Hynix yüzde 5.9 yükseldi.

ABD hisse senedi Nvidia nın kazançlarıyla yükseldi

Ancak Avrupa piyasaları, Euro Bölgesi'nin en büyük ekonomisinin yılın başında üst üste ikinci çeyrekte küçüldüğünü gösteren resmi verilerin ardından, Fransız Cac 40 yüzde 0,3 ve Alman Dax yüzde 0,2 düşüşle negatif bölgede kaldı.

Derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in ABD'nin kredi notunu düşürebileceğinin sinyalini vermesi ve borç tavanında “çözüme ulaşmayı engelleyen artan siyasi partizanlık” nedeniyle üç kat A notunu negatif izlemeye koymasının ardından tacirlerin sinirleri gerildi .

Fitch, ABD'yi en son Ekim 2013'te, hükümetin nakit parasının bitmesinin beklendiği sözde X-tarihinden iki gün önce, Washington'daki borç tavanı müzakereleri sırasında negatif izlemeye aldı.

Derecelendirme kuruluşu, "Borç limitinin X-tarihinden önce yükseltilmeyeceği veya askıya alınmayacağı ve sonuç olarak hükümetin bazı yükümlülüklerinin ödemelerini aksatmaya başlayabileceği risklerinin arttığına inanıyoruz" dedi.

ABD hisse senedi Nvidia'nın kazançlarıyla yükseldi


Geri Dön