30 / 04 / 2024

Altın fiyatlarında ‘şok düşüş! Bir yıldaki bütün kazançlarını sildi! Altın yeniden ne zaman yükselişe geçer?

Altın fiyatlarında ‘şok düşüş! Bir yıldaki bütün kazançlarını sildi! Altın yeniden ne zaman yükselişe geçer?

ABD Merkez Bankası Fed tutanaklarından geleceğe ilişkin çıkan faiz artışlarının devam edeceği mesajı ons altın fiyatlarını olumsuz yönde etkiledi. Fed tutanaklarının etkisiyle bin 811 dolara kadar gerileyen altın böylece bu yılki bütün kazançlarını geri almış oldu.



ABD Merkez Bankası Fed’in enflasyonun seyrine bağlı olarak faiz artırımlarında agresifleşebileceği beklentisi altın fiyatlarını baskılıyor. Fed tutanaklarının ardından ons altın bugün bin 811 dolara kadar gerilerken, gram altın fiyatlarında da benzer bir trend gözlendi.

Altın fiyatlarında ‘şok düşüş! Bir yıldaki bütün kazançlarını sildi! Altın yeniden ne zaman yükselişe geçer?

Ekonomi Gazetesi’nin haberine göre, altının ons fiyatı beş haftadır aralıksız bir şekilde gerilemeye devam ediyor. Altın fiyatlarında gözlenen bu düşüşte, ABD’den gelen makroekonomik verilerin yanı sıra Fed yetkililerinin şahin tondaki açıklamaları ve faiz oranlarının beklentilerin de üzerinde artırılabileceği beklentisi etkili oluyor.

Uzmanlar, ABD Merkez Bankası’nın faiz artırımlarına beklenenden daha uzun süre devam edebileceğine ilişkin kaygıların küresel bazda dolara olan talebi artırdığını vurgularken, bunun da altın fiyatlarını olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekiyor.

Küresel para piyasalarındaki fiyatlamalara göre, ABD Merkez Bankası Fed’in gelecek ay faizleri 50 baz puan artırabileceğine ilişkin beklentiler yüzde 28’e ulaşırken, 25 baz puanlık faiz artışı bekleyenlerin oranı ise yüzde 72 civarında bulunuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön