20 / 07 / 2024

Üç ay vadeli bakır fiyatları yükselişe geçti! 

Üç ay vadeli bakır fiyatları yükselişe geçti! 

Bakır fiyatları, Londra'da, piyasa katılımcılarının ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın açıklaması öncesinde temkinli davranması ile çok az bir yükseliş kaydettiği ifade edildi. 




Londra Metal Borsası'nda (LME) üç ay vadeli bakır, TSİ 06.43'te yüzde 0,1 artış ile 9.922,50 dolar/tona yükselirken, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda (SHFE) Ağustos vadeli bakır kontratı, yüzde 0,1 düşüş ile 80.250 yuan/tona (11.034,72 dolar) gerilediği belirtildi.

ekonomim.comda yer alan içeriğe göre; Piyasa katılımcıları, Powell'ın Salı ve Çarşamba günü Kongre önünde yapacağı konuşmada faiz oranlarının gidişatına ilişkin ipuçlarını da beklenmektedir. Öte yandan ise, bakır fiyatlarını destekleyen diğer bir faktör de, Çin'e yapılan bakır ithalatındaki indirimin Cuma günü 3 dolar/ton gerilemesi ile kanıtlanan, Çin'den gelen fiziki talebin arttığı yönündeki işaretlerde kaydedildi.

Üç ay vadeli bakır fiyatları yükselişe geçti! 

Ancak talebin toparlanması kırılgan çünkü prim Pazartesi günü sıfıra döndü ve hâlâ geçen senenin Aralık ayında görülen 100 dolar/tonun üzerindeki prim seviyesinin çok altında olduğu belirtildi.

LME'de alüminyum yüzde 0,2 düşüş ile 2.526,50 dolar/tondan, nikel yüzde 0,7 düşüş ile 17.355 dolar/tondan, çinko yüzde 0,4 düşüş ile 2.944,50 dolar/tondan, kurşun yüzde 0,4 düşüş ile 2.223,50 dolar/tondan ve kalay sabit kalarak 34.220 dolar/tondan işlem gördüğü açıklandı.

Zirveden dönen altın ne zaman yükselecek? Altın biriktirenler hemen bakın!

Yeni emekli olacaklar dikkat: Bunu yaparsanız 31 bin TL'ye yakın maaş alacaksınız! Hemen bakın!

Bakır hurda fiyatları tavan yaptı! Hurdaya büyük zam! Güncel bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu?

Temmuz ve Ağustos 2024  TOKİ  projelerine başvurmak isteyenler hemen bakın! e-Devlet üzerinden adım adım TOKİ başvurusu!

Emekli zamlı maaş takviminde son dakika! Zamlı maaşlar hangi tarihlerde hesaplara yatırılacak? Hemen bakın!


Geri Dön