04 / 05 / 2024

ABD hükümeti First Republic Bank’ı kurtarmak için harekete geçti!

ABD hükümeti First Republic Bank’ı kurtarmak için harekete geçti!

ABD'li düzenleyici kurum Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), First Republic Bank'ın iflasını önlemek amacıyla aralarında JPMorgan ve PNC gibi isimlerin bulunduğu dev bankalardan teklif almaya başladı.



Amerika Birleşik Devletleri’nde banka iflasları hız kesmiyor. Ancak ABD hükümeti, bu defa erken hamle yaparak aralarında JPMorgan ve PNC’nin olduğu finans gruplarından, krizdeki First Republic Bank’ın tamamı veya bir kısmı için teklif vermelerini istedi.

Wall Street Journal’a konuşan finans kaynakları, daha önce 11 bankayı First Republic’e 30 milyar dolar mevduat yatırmak üzere bir araya toplayan JPMorgan’ın, bu defa yeni bir anlaşma için teklif vermeye hazırlandığını belirtti.

ABD hükümeti First Republic Bank’ı kurtarmak için harekete geçti!

FDIC, çarşamba günü bazı büyük bankalara First Republic’in mevduat ve varlıkları için ne kadar ödemeye istekli olduklarını sordu. Cuma günü ise düzenleyici kurum, JPMorgan, PNC ve diğer birkaç bankaya geri dönerek First Republic hakkında daha ayrıntılı bilgilere erişim sağlamayı önerdi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön