05 / 05 / 2024

ABD Kripto Borsası Bittrex iflas etti!

ABD Kripto Borsası Bittrex iflas etti!

ABD Kripto para borsası Bittrex, iflas başvurusu yaptı. Verilen detaylara göre, Borsa, bir süredir ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açılan bir soruşturma ile uğraşıyordu. Peki yatırımcılara  ne olacak?



Webtekno'da yer alan habere göre, kripto para camiasında dikkat çeken bir son dakika gelişmesi yaşandı. Verilen detaylara göre, dünyanın en eski kripto para borsaları arasında bulunan Bittrex, iflas başvurusu yaptı.

Yine verilen son dakika detaylarına göre, bir süredir zaten zorda olan borsa, karşılaştığı zorlukların da üstesinden gelmeyi başaramamış gibi görünüyor.

ABD Kripto Borsası Bittrex, bir süredir ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile uğraşıyordu. SEC'in açmış olduğu soruşturmaya göre borsa, 2017 ila 2022 yılları arasında ilgili kurallara aykırı davrandı ve tam tamına 1.3 milyar dolar haksız kazanç sağladı. 

ABD Kripto Borsası Bittrex iflas etti!

Yine paylaşılan detaylara göre, işte tüm bu tartışmaların gölgesindeyken Bittrex, geçtiğimiz Nisan ayının sonunda da ABD'deki operasyonları durdurmaya karar verdi. Bugün gelinen nokta, bir süredir zaten sallantıda olan Bittrex için yolun sonuna gelindiğini de gözler önüne seriyor.

EC, Bittrex'e oldukça kızgın. Söz konusu kurumun yaptığı açıklamaya göre, Bittrex, aracılık yapıyor ve takas borsası gibi çalışıyordu. Bu durum, borsanın SEC'e kaydolması gerektiği anlamına geliyordu ancak borsadan böyle bir hamle gelmemişti. İşte söz konusu bu iddia, borsanın sallantılı bir süreç içerisine girmesine neden oldu. Ve gelinen noktada borsayı iflasa götürdü...

ABD Kripto Borsası Bittrex "bölüm 11" şeklinde tabir edilen bir iflas yöntemine gitti. Söz konusu bu iflas yöntemi, borsanın borçlarının yeniden yapılandırılmasını ve eskisi gibi hizmet verebilmesini de sağlıyor. Fakat yatırımcıların da güveni artık kayboldu. Bundan kaynaklı olarak Bittrex'in küresel çapta hizmet vermeye devam edecek olsa da eskisi gibi ilgi görmeyeceği belirtiliyor. Söz konusu borsanın 2017-2018 döneminde en büyük hacimli platformlardan biri olduğunu anımsatmakta fayda var.

Bitcoin'de sorunlar bitmiyor! Bitcoin 28.000 dolar altına indi

Kripto paralarda büyük çıkış! Bir haftadaki yükselişi herkesi şaşırttı 

Bitcoin'in 100 bin dolar olacağı tarih açıklandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön